miercuri, 14 decembrie 2016

Premierul legitim

Cred că, în urma rezultatelor finale ale votului, Liviu Dragnea ar trebui să fie numit premier. Fără niciun dubiu. ( În Franța, Alain Juppé a devenit ministru după ce și-a executat pedepsa de doi ani cu suspendare, pentru corupție, în cazul locurilor de muncă fictive de la primăria Parisului.) Votul din 11 decembrie a fost cât se poate de clar. (Sau, dacă omul de lemn de la Cotroceni nu vrea - de parcă dumnealui ar decide -, l-aș propune pe Victor Ponta.) :) 

*

Mi se pare că ne apropiem de o lovitură de stat în cadrul statului, realizată de oameni ajunși în conducerea lui. Cel mult. Și, în cazul nedesemnării lui Liviu Dragnea în funcția de premier, de un Klaus Iohannis care își ia la revedere și de la gluma unui nou mandat. Cel puțin.

*

A confunda corectitudinea politică (ghioagă ideologică pentru belirea adversarului, în acest caz) și justiția, a le încăleca pe toate și a te crede doct, rafinat. A înființa o suprajustiție a dublului standard și a minți un popor cu faptul că monstrul ce trebuie ucis e corupția. Practic, a vinde o iluzie unor romantici (romanțioși de-a dreptul, până la prostie). Corupția, dar a dublului standard. Nu a transparenței declarate, nu a offshore-urilor care apar peste noapte, nu a influenței Soros pe care a dezvăluit-o chiar un intern al USR. A fi rafinat și de dreapta votând cea mai că troțkistă impostură.

A fi sau a mai fi?, aceasta este întrebarea.
Răspunsul este da.


2 comentarii:

In Soros we trust spunea...

Mai există și posibilitatea ca Iohannis să demisioneze pur și simplu. Nu văd de ce să fie tocmai el silit să-l numească prim-ministru pe jegosul de Dragnea, doar pentru că așa au votat românii. Poate lăsa unui alt președinte această dezonoare.

Coco spunea...

Probabil ca Dragnea ar trebui sa fie premier....dar e foarte probabil ca el sa fie deja premier. Insa asta nu denota altceva decat decaderea tarii, daca o gramada de oameni au ajuns sa voteze un asemenea specimen.