vineri, 21 octombrie 2016

Klaus Iohannis și formele fără fond

Președintele Klaus Iohannis dă semne tot mai evidente că dumnealui, în funcția pe care o ocupă, nu e decât  (încă) o formă fără fond ascultând de alte forme fără fond, cele care l-au și numit, prin manipularea generală asupra maselor (fiind, la vremea respectivă printre manipulați, știu ce vorbesc!). Declarația domnului Iohannis la adresa unei cereri juste de a se defini în Constituție familia ca fiind formată dintr-o femeie și un bărbat, sună cam așa:

“În privinţa modificării Consituţiei nu este rândul meu să vorbesc despre asta. O să vorbesc pe urmă. Ce pot să spun este că eu provin dintr-o minoritate etnică şi dintr-una religioasă. Trebuie să revenim la toleranţă, cu bune şi cu rele. Nu toate grupurile etnice şi religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare şi să mergem pe calea fanatismului religios. Nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul deschiderii şi toleranţei către celălalt.”

A face apel la propria persoană (și a o da exemplu) arată mai mult decât politicianism, arată personalism, un egocentrism pe care, să fiu sincer, nu l-am bănuit la un om plin de nivitate și duioșii precum președintele României. A ignora 3 milioane de semnături care au în vedere punerea la adăpost a unei valori fundamentale a poporului român, (3 milioane care lejer se pot face 10 - și care sper să se facă! ) e încă o formă de a te întoarce împotriva majorității pe care o reprezinți și care, în marea ei zăpăceală indusă, te-a votat. Poporul român e un popor creștin, cel mai vechi popor creștin din zonă și fundamental ortodox. Cu, desigur, minoritățile pe care istoria ni le-a adus și pe care se cuvine să le respectăm. A te ridica, însă, împotriva majorității, fie și a celor trei milioane, când știi că plaja potențială e cam de opt ori încă atâta, e încă un atac la adresa identității poporului român. Acest fapt îmi amintește de un alt nefericit conducător al României încă neîntregite, regele Carol I. Acesta, în 1914, în momentul declanșării Primului Război Mondial, a scos armata în stradă în București și a omorât o mulțime de tineri care cereau intrarea în război pentru eliberarea Ardealului (acest fapt nu apare în manualele de istorie, dar istoricii o știu). Același tip de antiromânism îl afișează tot mai des Klaus Iohannis, străin de interesele acestui popor în asemenea măsură încât nici măcar o minimă jenă formală nu îl face să se abțină de la asemenea declarații cum e cea de mai sus.

A numi fanatici religioși pe cei care apără un element de civilizație fundamental al poporului român e pur și simplu o crimă morală. Dar, tolerant fiind, cum ne-a sugerat dumnealui, prefer să spun că e o asigurare că domnul Iohannis va trebui să se mulțumească cu un singur mandat. Când vrei să te opui lucrurilor firești ale țării, tu, un reprezentant al intereselor străine (precum Carol I - dar și fără politicienii patrioți din vremea lui Carol I!), nu o mai faci scoțând armata, ci jignind, punând etichete, ca să placi unui pumn de oameni care te-au uns rege într-o țară confiscată printr-o nouă monstruoasă coaliție.

Niciun comentariu: