luni, 15 august 2016

Lorena Lupu în România literară

Intru uneori (rar, recunosc) pe site-ul României literare. O fac nu numai cu milă și precauție, dar chiar cu un oarecare sentiment de lirism sadic, văzând cum o gașcă de oameni își sug șosetele între ei la nesfârșit, denaturând o revistă de mare importanță și tradiție, confiscând-o de-a dreptul. Nu e singura, tot ce e al USR beneficiază de acest regim monstruos și nefertil literaturii, închistat în ce au înțeles Chifu din Gârbea și Gârbea din Chifu (nu era nimic de înțeles!)

România literară e revista care îmi trece numele în calendarul cu poeți și scriitori de care e bine să ne amintim, nepublicându-mă însă, din interdicția expresă a lui Nicolae Manolescu. Eu și alții suntem total ignorați. E publicată, în schimb, Lorena Lupu. Nu am nimic cu fata, e simpatică, dar în niciun caz nu e un autor care să aibă ce căuta în România literară. Ce scrie dumneaei e chewing gum, nicidecum literatură.

Înotdeauna Nicolae Manolescu a avut un cosmopolitism ușor deraiat, gratuit, dar asta pare că îi întrece toate frivolitățile, oricât l-ar gâdila Alex-ul gâdilat, la rândul lui, de Lorena. Sistemul piramidal se mai bazează doar pe gâdilat (pe ce altceva?).

În tâmpirea generală, îi propun conducerii acestei reviste schimbarea rubricii de fotografii a lui Ion Cucu. Se impune ceva hot.


Niciun comentariu: