vineri, 22 aprilie 2016

Liberalismul ca bătaie de joc

PNL, un partid istoric și din ce în ce mai dubios, nu mai are oameni. Dacă a ajuns individa Gorghiu al doilea om în partid, tipa aceea care susținea cotele marxiste ca modalitate de a aduce mai multe femei în parlament, liberalismul e un vestigiu din care nu prea se mai poate recupera nimic.

L-au propus pe Marian Munteanu la primăria generală a capitalei, la două zile după ce l-au retras pe Orban. Acum l-au retras pe Munteanu ca să îl propună pe Predoiu. O jucărea.

În primul rând, nu așa se face o propunere pentru o funcție atât de importantă. Nici partidulețele alea volante ale lui Becali nu își alegeau așa candidații. Ce face PNL cu responsabilitatea acestei funcții e o bătaie de joc la adresa bucureștenilor și a românilor întrucât e și o funcție cu răspundere simbolică.

În al doilea rând, alegerile făcute nu sunt nici ele pe măsura acestui partid. Ludovic Orban nu cred că ar fi fost un bun primar. Pe Marian Munteanu nu îl recomandă aproape nimic pentru această funcție. O spun cu părere de rău întrucât  îl cunosc și am avut ocazia să discutăm în mai multe rânduri. Marian Munteanu a scris o carte colosală despre folclorul detenției, o lucrare care m-a inspirat deseori. Dar una e una, alta e alta. Iar Predoiu e, cred eu, varianta inițială, scoasă după furtună ca să pară că au oameni. Un om bun la toate. Și vai de oamenii buni la toate!

Unele capete crescute din val și oportunism au ajuns să scrie doctrina practică a acestui mare partid. După cum bat vântul și fusta scurtă a individei cu pricina. Probabil că Brătianu ar fi dus-o la vila lui de la Florica. Da' nu mai mult...

Niciun comentariu: