vineri, 18 martie 2016

Autodemascarea conformiștilor politic. Vin forțe noi :)

Moralitate și spirit diacritic


Moralitate:

Pentru că doi dintre foștii mei profesori (Carmen Mușat și Caius Dobrescu) semnează această scrisoare, vreau să îmi amintesc faptul că au fost printre cei care m-au determinat să plec de la Universitatea din București, într-un fel. Caius, prin intoleranță față de ideile câte unui student (nicio tresărire pedagogică) iar doamna Carmen Mușat pentru că ne scotea la cofetărie (asta când totuși venea!) în loc să ținem cursurile pentru care era plătită. Hal de master. Asta așa, pentru sinceritățile care te scârbesc și te fac la un moment dat să nu mai vrei să auzi de Universitatea din București, după ani minunați în care ai avut și profesori fără parti-pris-uri politice, curați și inteligenți.

Spirit diacritic:

De departe însă, cea mai urâtă dintre prostii e prostia intelectuală. Pentru că nu are nicio grație. Se erijează oportunist în semnatară de scrisori comune și produce faulturi logice în exprimare. Oana Stănciulescu, spun ei, " îşi face un crez din a reabilita, şi eroiza o serie de personalităţi de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană şi antidemocrată".

Legionară, xenofobă? De ce uzezi de pleonasm decât ca să întărești și, prin urmare, să falsifici spre a sluji propriului oportunism? Natura de intelectual e mai vânjoasă decât o biată formulare în limba română minimă și logică, nu? Desigur.

Antieuropeană? Păi legionarismul nu în Europa a avut loc? Chiar mai rău decât el, Hitler nu în Europa a ucis milioane de oameni? Ce fac acești oameni e negaționism. Neagă crimele? Tot ce s-a întâmplat în Europa e european, inclusiv crimele. Limbajul de lemn și prostia, dacă ar fi luate de-a fir-a-păr, s-ar observa ce înseamnă orientare "antidemocrată".

Cu prostia crasă a inculturii obraznice e de luptat, cu lipsa de perspectivă istorică, înainte de toate, nu cu niște doctrine, e adevărat, stupide, dar care nu au, oricum, nicio șansă de a se reabilita... Dacă nu cumva tocmai asta se încearcă! 

Niciun comentariu: