miercuri, 17 decembrie 2014

Epurare etnică la Tg. Mureș

Epurare politică și da, etnică (nu mă feresc să o spun, în primul rând etnică) la Tg. Mureș. Ministrul UDMR al Culturii îl mută pe Nicolae Băciuț la Olt. Ilegal, imoral, scandalos. O mizerie de proporții, cu atât mai gravă cu cât Nicolae Băciuț face imens pentru cultura română în Târgu-Mureș, de multe ori pe banii săi. Vă spun sincer, am colaborat și colaborez excepțional cu Nicolae Băciuț (în calitatea sa de editor) și nu l-aș da nici pe Humanitas (poezia oricum nu se vinde în Ro nici cât să-ți cumperi sare la lacrimi). Chiar cunosc cazul și știu generozitatea și cinstea acestui om, care a făcut pe banii lui ceea ce oameni în cîrdășie cu UDMR (Revista Vatra, de exemplu) nu fac (și ei au bani publici). Când eram mai copil, direcția de cultură Mureș se afla în Palatul Culturii. De câțiva ani de zile a fost mutată într-un fel de cămin studențesc îmbunătățit. Ăsta e un caz, ca să se vadă cum se trece, treptat, nu chiar la epurare instituțională, antiromânească, dar la împingerea instituțiilor spre periferie, atunci când nu avem cum să le controlăm. Nicolae Băciuț nu e un naționalist obtuz, ci un om citov, cum se zice la Târgu Mureș, lucru cu atât mai grav și mai revoltător. Aceste lucruri trebuie spuse!

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-ordin-aberant-al-ministrului-culturii-seful-djc-mures-surghiunit-in-olt-in-timp-ce-se-afla-in-concediu-medical-document/

P.S. De ce se fac toate astea? Simplu. Se apropie 1 decembrie 1918+ 100 și băieții iredentismului muncesc din greu. Se poate vedea și în chestiunea retrocedărilor, multe dintre ele în Ardeal, multe implicând muzee. De aici, de departe, tot ce repet eu să sper e că România are servicii secrete care își fac datoria cum trebuie.

Un comentariu:

Anonim spunea...

hülyeség..