joi, 27 noiembrie 2014

Schimbarea religiei din școli

Se vorbește tot mai realist, și tot mai aproape de un rezultat concret, de scoaterea religiei ca materie de predare în școli. A ortodoxiei.  Eu cred că ar trebui automat scoasă din forma în care e acum. Și în locul ei să fie pusă o materie aleasă de către elevi prin vot dintr-o sumă de patru opțiuni. Și, foarte important: să poată chiar elevii vota (în clasele foarte mici, părinții lor), să decidă ei conform curiozității și interesului lor. E și o formă civică de a înțelege democrația, până la urmă. Că majoritatea alege. Măcar în această privință. Opțiunile ar fi:

1.       Istoria religiilor (Predată neapărat de profesori de istorie, în niciun caz de către oameni girați de altă instituție decât Ministerul Educației Naționale.)
2.       Teatru  (Acest fapt ar ajuta mult și tinerii actori din orașe.)
3.       Sexologie ( Cu psihologul școlii, cu dirigintele, cu medicul.)
4.       Șah (Cu profesori fie de la Cercul copiilor, fie pregătiți special pentru asta, în cazul în care copiii o cer.)


De așa ceva cred că e nevoie. 

2 comentarii:

Rodica Elena Lupu spunea...

aI DREPTATE!

Elena spunea...

Eu sunt de parerea ca educatia civica, ar fi o solutie buna de inlocuire pentru Religie.
Copiii trebuie invatati de mici sa fie responsabili si sa aiba grija de mediu, sa pastreze curatenia sa respecte pe cei din jurul lor.
Religia nu e buna la aceasta varsta frageda pentru ca sunt prea naivi iar sa fim seriosi ca nu-i ajuta cu mai nimic ci doar le blocheaza mintea la niste povesti scrise acum 2000 de ani.