luni, 3 decembrie 2012

Alex Ștefănescu sau delirul călduților din cultură

Nu voi vota PSD și, de altfel, nu voi vota deloc. Nu pentru că nu sunt în țară, ci pentru că, de multă vreme, a vota în România este ca și cum ți-ai alege peștele. Dar, totuși, cum să fii Alex Ștefănescu și să dai de-a dura pe facebook asemenea mizerii?


"Dacă îi votăm pe cei de la USL, 
în România va începe o lungă noapte politică

Când eram elev, visam să am puteri supraomeneşti ca să îmi ridic în braţe ţara şi să o mut departe de URSS, care ne ţinea cu forţa în lagărul ţărilor comuniste („lagăr” se numea şi chiar un lagăr era). Nu am nimic împotriva ruşilor, îmi plac foarte mult ca oameni, le admir literatura, dar regimul lor politic de după 1917 ne-a distrus civilizaţia (aşa cum, de altfel, a distrus-o şi pe a lor).
Şi iată că după 1989 visul meu de adolescent (şi a milioane de alţi români) s-a împlinit. Ne-am desprins din spaţiul politic în care fuseserăm luaţi prizonieri şi ne-am regăsit locul în Europa, locul nostru firesc, dinainte de instaurarea comunismului.
Ce mult ne-am bucurat atunci cu toţii! Ca membri ai Uniunii Europene avem o singură obligaţie: să fim civilizaţi (ceea ce înseamnă să fim o democraţie, să respectăm legile, să lăsăm justiţia să funcţioneze, să nu ne batem joc de natură, să apărăm sănătatea populaţiei, să îi educăm pe tineri etc.). Şi avem, în schimb, numeroase avantaje: un sprijin financiar imens, un sentiment de siguranţă, o deplină libertate de a călători şi de a ne exprima, de a înfiinţa locuri de muncă la noi şi de a munci în alte ţări.
În ultimele şase luni USL a făcut manevre politice josnice dezaprobate de Uniunea Europeană. Drept urmare, ca să scape de orice control, ca să poată conduce arbitrar România, numai în folosul lor, liderii USL i-au sfidat şi i-au jignit pe reprezentanţii Uniunii Europeane (şi, deopotrivă, pe cei ai Statelor Unite). Lor nu le pasă că există riscul ca România să-şi piardă locul în Uniunea Europeană. Ei chiar ar vrea să rămânem izolaţi, ca să ne trateze cum vor ei, ca să ne mintă permanent şi să nu ne respecte drepturile. Cel mai mult şi-ar dori să zugrume Justiţia, fiindcă mulţi dintre ei au furat, au dosare penale şi sunt la un pas de a intra închisoare. Pentru a scăpa de pedeapsă, ne sacrifică pe noi.
Facem o greşeală imensă dacă îi votăm, la 9 decembrie, pe candidaţii USL. În caz că ei vin la putere, riscăm să ne pierdem locul în Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă:
– Să nu mai avem sprijin financiar extern, fără care aproape toate proiectele noastre s-ar prăbuşi.
– Să nu mai putem să mergem să muncim în străinătate.
– Să le luăm tinerilor minunata posibilitate de a pleca să înveţe, cu burse, în ţări de mare tradiţie culturală.
– Să nu mai putem să călătorim unde vrem.
– Să rămânem ostaticii unor oameni politici iresponsabili, pe care nimeni nu va mai putea să-i controleze.
Dacă îi votăm pe oamenii USL, în România va începe o lungă noapte politică. Degeaba vom regreta alegerea făcută, va fi prea târziu."

2 comentarii:

Anonim spunea...

omule crezi ca-l doare pe cineva in cur sau nu ca tu votezi sau nu? ce sa faci, mereu te bagi singur in seama , dispera tara ca nu voteaza dd.

Vlad-Tudor spunea...

Intai pune un nume, spune de ce te irita si motivul pentru care te irita punctul lui de vedere. Dupa putem incepe sa vorbim, obiectiv si subiectiv.
Lighten up, anonim.