luni, 30 iulie 2012

Neverosimili

Suntem neverosimili în ţara asta dacă, cu 8 milioane de voturi de blam, prin chichiţe avocăţeşti, Băsescu rămâne preşedinte. Nu e deloc normal, nici logic, nici democratic dacă nu se cere cvorum la votul de învestire, să se ceară la demiterea sa (mai ales după nişte liste care nu mai au nicio legătură cu populaţia actuală, şi care au devenit ficţiuni numerice). Dacă lucrurile rămân aşa, cu acest derbedeu care îşi arogă victorii când de fapt a pierdut (aşa a făcut şi Ceauşescu în perioada lui senilă, a pierdut realitatea), suntem mai pierduţi decât credem. Suntem într-un plop fără soţ, izolaţi într-o ţară de conţopişti şi micime.

7 comentarii:

Anonim spunea...

pentru asta rus e o odiosenie

Anonim spunea...

e mina in mina cu ei, ca ei au organizat referendumul.

Anonim spunea...

intra in politica darie, e nevoie de intelectuali ca tine.

Anonim spunea...

paunescu si manolescu au facut-o.

Darie Ducan spunea...

Nu am ambâţuri de genul ăsta. Îmi pare rău, locul meu nu e acolo.

Eminovici spunea...

Domnule Darie Ducan, am si eu o intrebare. Se poate sa scrieti un post in acest blog in care macar sa va exprimati clar tendintele poetice? Va cer lucrul asta cat se poate de serios.
Tot aud in stanga si in dreapta ca ati fi un exemplar mult mai neinzestrat decat se observa din postarile dumneavoastra, si as tinde sa cred lucrul asta. Citind cateva poezii pe care le-ati scris eu va dau unda verde, considerand ca evolutia crescanda a comercializarii etnobotanicelor in tara noastra are un efect asupra dumneavoastra. Daca nu sunt etnobotanicele de vina, exista oameni care trebuie sa ia urgent masuri, fiindca e grav....Ma ingrozesc numai cand ma gandesc cati copaci, cata celuloza a murit sub dansul haotic al penitei dumneavoastra, cata energie electrica s-a folosit pentru a se lista un sirag de aberatii care pare sa nu aiba final.

Cu stima,

Al dumneavoastra Mihai Eminescu, intr-una din pauzele lungi si dese dintre doua rasuciri in mormant cauzate de aceasta decadere iminenta a literaturii romane la cel mai suburban nivel.

Darie Ducan spunea...

Stimate domn cu ironie de ghiduş nimerit la el in corp absolut din întâmplare,

Tendinţele poetice se deduc din cărţi. Cărţile se cumpără şi se citesc. Poezia nu se cerşeşte pe blog.

Cât priveşte glumele de 3 lei 30, aş fi tentat să i le atribui unui profesor din facultate, dar nu îl bănuiesc a şti tasta. Şi, oricum, v-aş face cel puţin dottore.