sâmbătă, 15 octombrie 2011

Dirigu'

Cum formezi, aşa ai. De la poşta redacţiei ştim că au plecat destui, săpând în sus şi uneori ajungând autori adevăraţi, demni de toată lauda. De un timp încoace, de aceste echipe de amatori, la România literară, se ocupă Horia Gârbea, acest Mario al literaturii române, în cazul în care ne mai amintim de jocurile electronice ale anilor 90!

Duc dorul clipelor când de poşta redacţiei se ocupa, la un nivel remarcabil, Constanţa Buzea, acum, când citesc un fel de mătreaţă stilistică, scrisă pe genunchi şi aproape mahalagesc, cu întorsături şi glumiţe, cu pocnitori şi petarde,- cam ca acei bătrânei simpatici care zic despre cei de la putere că sunt patrihoţi, crezând că ei au inventat termenul, nu Alecsandri, hăt, acum n ani.

Citesc limbajul din această rubrică şi înţeleg din el cât îi dispreţuieşte autorul pe cei cu care dialoghează, pe care ar trebui să îi îndrume. Nici măcar nu e ironie ce spune acolo. Îmi vine să râd de ce crede el că face şi, în adâncurile acestui râs al meu, e o teribilă milă.

Niciun comentariu: