miercuri, 26 ianuarie 2011

O posibilă soluţie

Problema nostră de fond e să terminăm cu UDMR definitiv, să fie scoasă în afara legii pentru că se comportă ca un partid etnic, ascuns sub denumirea de uniune, atunci nu va mai fi un al treilea element, marginal, si totuşi esenţial, puterea şi opoziţia nu vor mai avea târfă şi vor decide să se casătorească. Fie şi pentru buletin: maţul!

D.D.

12 comentarii:

Dan Tanasa spunea...

De acord!

Emilian spunea...

Darie, fiecare partid se comporta "etnic". Exista un "target" in baza caruia actioneaza, vezi de exemplu baronii locali ai PSD. Sau, ca sa mergem mai la baza, fiecare partid reprezinta un grup ce impartaseste aceleasi chestii ideologice cu o chestie ce s-ar numi platforma. Ce e rau in a reprezenta un grup care se defineste ca etnic? Prin ce e diferit un grup etnic, de un alt grup de interese (fie ele economice, sociale, ideologice, sexuale, literare). Astfel am scoate in afara legii orice partid, ca institutie reprezentativa politic. Principiul etnic nu are cum sa foloseasca. Au trecut cel putin 20 de ani de atunci.
Dar cum e doar o parere... am zis si eu ce cred

Darie Ducan spunea...

Emilian,

Un partid etnic nu poate fi din acest secol. Nici macar din fostul.Cand spun etnic spun chiar etnic, nu doctrinar, nu ideologic. Tu imi spui aici voalat ca trebuie sa tolerez sovinismul. Una e sa fii nationalist, lucru normal si uman, dar alta e sa fii sovin si jigodie. UDMR asta e, sovinism si, mai cu seama, antiromanism. Ordinele sale de dupa 90 vin, clar, de la Budapesta prietena. Desigur, uniunea poate cuprinde si oameni remarcabili dar cum si coctailul Ribentropp-Molotov o fi continand si cate o maslina buna. Problema e alta si mi se pare ca o ignori.

emilian spunea...

Am inteles

evelics spunea...

O părere sănătoasă a unui tânăr.Poate că merităm mai mult decât să fim arbitrati,în cele mai serioase probleme ale momentului,de un partid etnic.Si anormalul se naste în clipa în care arbitrul este interesat si nu poate fi obiectiv.Multumesc.

Anonim spunea...

Îmi cer scuze;am omis să cer permisiunea pentru a comenta pe acest blog.O fac acum.Si pentrucă nu am reusit să-mi trec adresa de pe wordpress,voi îndrăzni să o scriu aici si apoi să mai exersez pentru a o putea plasa la începutul comentariului.Asadar:
http:poezieevelics.wordpress.com Vă multumesc.

Anonim spunea...

Erată: http://poe...
....

Pann spunea...

Eu cred ca noi, romanii, suntem cel putin la fel de vinovati ca si descreieratii de sovini unguri.

Ganditi-va ce s-ar putea face in plan legislativ printr-o alianta de cateva clipe intre partidele romanesti. Prag electoral de 10% si gata. N-ar mai zice ungurii nici "mac".

Si totusi, nu se intampla asa ceva. Avem multi tradatori intre noi. Si faptul ca ii toleram, este vina noastra, a oamenilor de rand.

Apropos! Va vine sa credeti ca Valeriu Tabara face parte din guvernul care si-a asumat raspunderea pe legea educatiei ???

Anonim spunea...

"UDMR asta e, sovinism si, mai cu seama, antiromanism."

Deci totul ce ține de apărarea intereselor existențiale unei minorități, pentru dumneavoastă este un acy anti-românesc?

Prin acesta se poate deduce, că dumneavoastă sunteți de acord cu superioritatea intereselor unei anumine etnii (românii) față de o altă etnie.

Darie Ducan spunea...

Domnule Anonim*,

Sunteti un imbecil, acesta e argumentul dumneavoastra suprem.*ultimul om care semneaza asa.

Anonim spunea...

Argument interesant.

Sincer să fiu, m-am așteptat la o mică dezbatere civilizată cu dumneavoastră, cu argumente raționale și logice.

Dar din păcate văd cu dezamăgire că nu se poate.

Darie Ducan spunea...

Nu se poate pentru ca vad tenta dumneavostra de a ma alatura unui instinct legionaroid. N-ati inteles nimic. Cata vreme semnati Anonim, bucurati-va ca va raspund fie si asa dur si, poate, nedrept.