joi, 17 iunie 2010

Otova

Că România este o ţară pentru masochişti e un bici peste cur şi o ţigară proastă, asta ştim, asta vedem la tot pasul. Cum ne umileşte ea zilnic ca un soţ bogat şi idiot o femeie câştigată la păcănele observăm mereu şi învăţăm iar să facem economie la sânge. Românilor li s-a reactivat glanda salamului cu soia, suntem în stare, dintr-o disperare justificată dar poate şi din datoria tembelă de a fi mereu cinstiţi până la Dumnezeu, de-o nostalgie cu becuri stinse, curent luat, cu salam în care mai în legendă sau nu - că şi folclorul arată bolicica unui popor câteodată - se băga hârtie igienică măcinată. Otova.

Într-o ţară cu jumătate de presă vândută şi limbistă: Evenimentul zilei şi România liberă(această Românie în fiecare epocă e liberă de câte altcineva!) pe care ţi-e şi scârbă să o citeşti de parcă ai citi scutecele folosite ale celor mai căcăcioşi dintre copii, plutesc fantasmele a milioane de dictatori rataţi, aici eşti umilit pentru că umilinţa e un ingredient al supunerii. Târăşte-te, mergi pe burtă prin oraş, pe coate şi vezi dacă te mai umileşte cineva. Nu, îţi vor da bani, îţi vor întinde un leu ca să te ridici: demnitatea umană. Măduva ta e o fiertură de algocalmin cu frunze de salcie. Eşti nimic, eşti fix peste ce îşi trage şliţul ultimul zero din conturile lor.

Pantofi cu deget opozabil numerele 1, 2...22 de milioane, ia-ţi repede şi umblă pe burtă, târăşte-te. Dacă ai făcut armata ştii, hai, nu te va mai umili nimeni atunci, umileşte-te singur ca să scapi de anatema acestei ţări sau umblă gol ca să devii imun la răurile altora. Umilirea e ca un botez. Şi noi suntem ţară creştină. Rade-te-n cap. Degeaba. Se simte pe la noi un aer rău, de cameră închisă, aer putrefact. Aer de peşte care se împute de la cap. Otova.

Studenţii români nu sunt buni la ei în ţară, capătă, la gata, direct diplome de şomeri, direct cârje şi scaun cu rotile. Li se decontează de la facultate direct câte un cosciug, ce dezmăţ pe bani publici. Facultatea de Litere, filologi, drăcii din astea nefolositoare. Imbecili. Ce să facem cu ăştia? Are bani? N-are. Bugetari în gură. Nimeni în drum. Studiază ei pă Cantemir. Ce să mai facem cu fosilaceul ăsta? E mort de hă-hă(hă!). Sper să plece cât mai mulţi studenţi din România pentru binele lor.

Da, va fi aşa sărăcie încât ne vor da până şi salam dacă îi vom duce maţul înapoi pentru garanţie, ca pe vremuri sticlele de pepsi. Vom fi o ţară de maţe răsuflate intersectându-se între alimentare. Se taie din salarii puţin mult, se va mai tăia că, deh, a mers prima dată şi din păcate nici Dumnezeu nu are cum să stea de şase la tăiere. Şi el e bugetar. I-au redus tirajele la Nietzsche. Dacă tot taie în continuu nu putem şi noi de Paşti să vârâm mieii? Doar suntem popor creştin. La dracu v-aţi mai apucat altminteri. Nu?

Darie Ducan

Niciun comentariu: