duminică, 28 martie 2010

TVR e controlat de udemerişti în ţara Constituţiei-părere?

Televiziunea română, de bună ce e, în sensul că primeşte, nu că ar da!,şi-a mai deschis câteva posturi, TVR info, TVR3, aş spune etc. dacă nu ar fi pe bani publici, dar, aşa, tac. Mă fac că nu spun.

Totuşi nu pot să tac în legătură cu un lucru: postul TVR3 are, cu insistenţă, în grila sa de programe un "Jurnal regional", dar regiunile nu sunt altele decât cele vehiculate de susţinătorii anticonstituţionali ai altei forme administrative.

Constituţia, oricât ar fi ea tratată ca ziarul Scânteia în care înveleau muncitorii slănina şi brânza în şantiere nu e facultativă, nici părere. Nu e normal ca tocmai TVR să fie aşa mână-largă. Tocmai ea ar trebui să fie dublu atentă la toate detaliile. Chiar şi la acela că la Tg. Mureş s-a înfiinţat de câţiva ani încă un studiou.

TVR3 are şi la rubrica meteo o ciudată împărţire a zonelor geografice, cvasi, cum speră ei, administrative. Există zona secuiască exact cu trei judeţe, care credeţi? Mureş, Harghita şi Covasna. Bine, nu sunt absurd să cer ca aceste judeţe să nu fie vecine doar ca să nu apară împreună la meteo şi să nu fie ploaie în toate trei simultan ca să mă mir de unde unanimitatea aceasta a ploii, dar măcar să întreb am voie.

Se creează, prin televiziunea de stat, imaginea unei normalităţi a administrării etnice şi acest lucru e cât se poate de periculos deoarece se induce o mentalitate, nu se lasă, dacă e cazul, să se formeze ea natural.


Aşadar pe bani publici se acţionează astfel, se acţionează manipulator şi incorect. Nu zic că nu plătesc impozite şi udemeriştii, plătesc dar nu suntem o ţară de negocieri identitare şi/sau cu cine plăteşte. Am ajunge să ne vindem insulele. Dacă nu ar fi mai dureroasă întrebarea: care insule?

Darie Ducan

Niciun comentariu: