miercuri, 15 iulie 2009

Toate drumurile duc la Cotroceni

Ne-am obişnuit deja de destulă vreme că în România nu toate drumurile duc la Roma, ci, e adevărat, tot la un ins cu nume de imperator, pe numele său preşedintele ţării, Traian Băsescu. Din păcate nu drumurile bune, nu apeductele, nu viaductele, nu drumurile de sare, ci drumurile deturnării şi ale furtului din bani publici.

Ne-am obişnuit si cu legea ca poreclă când ea ar trebui să fie nume în acte. Ne-am obişnuit să o vedem benevolă şi fiecare să fie pusul cuiva, într-un domino alert al beţiei de putere. Peste toate plătirile din bani publici ale campaniei electorale a Cosânzenei botoxate, toate Ridzi-urile, că ar trebui să se scrie "ridziuuri" ca "reziduuri, rămân simple refrene, simple laitmotive.

Vedem "independenţa" fetei lui tata prin însăşi intervenţia "tătucului" către şefii ei de campanie, imperativ: să nu mai difuzeze spoturile electorale fiindcă politicienii au făcut un pact murdar cu mogulii presei. Ce nerozie! Ce ticăloşie! Primul politician corupt al ţării e în ipostaza, el însuşi, nu alţii, lui Faust, dar acuză pe alţii. Hoţul, ca de obicei strigă hoţul. Se vede toată făcătura şi cu ochiul din frunte! Toate drumurile duc la Traian Băsescu, dar rigolele nu, pentru că noi, ca simpli cetăţeni mai avem ceva măcar, calitatea de prunduri. De privitori la hoţie.

Ar fi just ca în condiţiile în care campania electorală pentru alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu a fost plătită, fie şi parţial, din bani publici, aceasta să îşi depună demisia, iar Traian Băsescu să afle un vers suprarealist al lui Gellu Naum: "mă săturasem de atâta tată". Şi să-l înţeleagă la plural. Că de procese în care să fie el inculpat, nu e în stare, nici măcar de conştiinţă...

Darie Ducan

Niciun comentariu: