miercuri, 15 iulie 2009

Soluţie de trecut criza

Criza financiară, ca un cancer generalizat, - cel puţin prin autosugestie, sigur! - a afectat România până la împrumuturi, dar nu aşa, de o lingură de zahăr sau de sare, ca între vecini, ci de 20 de miliarde de dolari de la FMI, instituţia ciorapului public al planetei, şoşonul de pază, puşculiţa lui Dumnezeu.

Se tot caută modalităţi de redresare cu tristeţea că şi aceste datorii, injecţii financiare în sistem, vor trebui plătite cândva. Urmărind nişte emisiuni monetare inedite într-un concurs de proiecte de estetică a banilor mi-a venit o idee prin care vreau să îi fiu de folos guvernului Boc. Oricât de mult ar părea, ideea mea nu e mai caraghioasă decât el.

Hehe, duse sunt vremurile când leul se apropia de dolarul american şi era o monedă redutabilă pe toate fronturile economice. Acum se târăşte pe sub pietre şi măcar argint viu de ar fi ar valora ceva, dar e râma pe care dacă o tai în două nu rezultă două râme, ci două monede de 50 de bani.

Ce putem face? Concret. BNR ar putea conlucra cu Ministerul Turismului într-un program numit "regularea deficitului bugetar". Ar putea relansa mituri recente sau mai vechi, astfel, într-un parteneriat şi cu Ministerul Culturii, care, cu ocazia asta ar face şi el ceva! să emită bancnote pe care să fie chipul şi penisul lui Terente, regele bălţilor, penis expus la I.M.L., cu vene caligrafice şi ademenitoare pentru partea feminină.

Ministerul Turismului, prin Elena Udrea, i-ar putea populariza mitul umblând prin capitalele Europei în haine de matroană, de piele, cu biciuri şi copii după penisul lui, schimbând euro în leii cu pricina, ca valutiştii, şi care să se spună că au fost sfinţiţi, bancnotă cu bancnotă, prin atingerea de Marele Mădular. Cohorte de pensionare, negâdilate de niciun Ion Iliescu autohton, muncitoare de la Apaca lor, negemute pe poza lui Petre Roman vor da năvală să îşi schimbe banii de înmormântare, nu vor mai bliţui cu aparatele foto pe unde te aştepţi mai puţin coborâte din autocare bavareze sau anglo-saxone.

Doamna Elena Udrea ar putea fi Ileana Cosânzeana care se lasă pentru singuraticii bătrânei perverşi care cred că şi Eva a fost gonflabilă şi că de fapt nu Adam nici măcar bani de ţelină nu avea. O serie de bancnote de pe care să atârne penisul lui Terente ar fi de dorit, poate aşa economia României ar creşte, voind toate nefericitele Europei să cumpere lei atinşi de sfintele moaşte ale celui ce le-ar fi putut trimite direct în paradis.

În delegaţia popularizării acestei emisiuni monetare, Toader Paleologu ar putea să care bicele matroanei sau să ţină poşeta băbuţelor care s-au săturat să tot fie trecute strada şi acum se doresc trecute prin interior. Trecute bine, tare şi apăsat la cap. Emil Boc ar fi transportorul de creme de corp şi de emulsii, împrumutate de la domnul Liiceanu, consătean de limbă cu dumnealui. BNR ar putea obţine astfel nu doar un echilibru, ci chiar s-ar dezvolta economia ţării, România devenind, ca în anii 30 ai secolului trecut, o economie puternică, nu grânarul Europei, ci taurul ei de montă. Dacă ne gândim bine şi penisul lui Terente e cam cât axa Bucureşti-Washington de lung. Astfel avem şi acoperire politică!

Iată cum s-ar putea astupa atât găurile negre din economie cât şi găurile nefericitelor Europei şi chiar ale României, astfel încât bugetului nu viagra FMI îi va mai trebui, oricum trebuie plătită înapoi, nici ţelină, ci puterea de moaşte a celui mai mare penis românesc, puterea erotică de autosugestie a nefericirii, parteneriatul de promovare a miturilor şi o vorbă bună la imprimeria naţională. A, şi încă ceva! Pentru a elimina orice risc se cuvine expatrierea doctorului Naum Ciomu. E simplu.

Darie Ducan

Niciun comentariu: