duminică, 14 iunie 2009

Exporturi de România

Importăm! Importăm! Importăm! De toate! Un fel de "ţară,ţară, vrem ostaşi!" al datului mereu, al neavutului, suntem. Importăm de toate, până şi lumina de Înviere, într-un kitsch absolut, adusă cu avionul de la Ierusalim, cu ceva timp în urmă, de asudatul maratonist Flutur.

După aceasta, într-un turism ingenios şi banal, acelaşi Flutur a scris cu oi pe dealuri Bucovina! Să poată mulge şi la modul propriu Bucovina, nu numai de fonduri. Din acelaşi proiect turistic, Elena Udrea, cea dusă în vacanţe pe alte planete şi proclamată ministresă peste munţi, mare şi mănăstirile din Moldova s-a vârât în obiectiv la malul mării şi în Deltă cu rârâitul june-prim al culturii.

Ca să nu fim o ţară numai de importuri, propun să exportăm serviciile trupeşti ale Elenei Udrea, să o facem Amsterdam ambulant, iar pe Toader Paleologu, ca să liniştim şi agricultura, să-l declarăm oficial Papă-lapte, ca să nu mai arunce producătorii laptele la canal. Sunt convins că Adrian Năstase îi va oferi şi un corn ministrului, ca să-l retrogradăm unde merită, nu chiar până la ieşire, din respect pentru tatăl său. Mai suna-vei, dulce corn, pentru noi, ăştia, vreodată?

D.D.

Un comentariu:

Provincialul spunea...

Iar tu cand vei candida la presedintie? Nu de alta dar ai gura mare. Parerea mea, critica cine poate sa faca mai mult. E usor sa vorbesti.