miercuri, 15 aprilie 2009

Corupţia campionatelor de oină!

Sportul nostru e printre cele mai corupte sporturi din lume. Dacă până mai ieri el era menit să dezvolte competiţia şi să aibă atribuţiile sale de dezvoltare a musculaturii publice, a început de ani buni să fie o afacere, un mediu publicitar, o industrie a scornelii, un şah pe tabla căruia se pot cumpăra jucătorii, mai ieftini decât jambierele lor, în fond, prin tranzacţionare.

Dar vorbim de oină, de sportul nostru naţional, care în ultimele sale campionate, de acum doi ani, de anul trecut şi de anul acesta, intens mediatizate şi văzute inclusiv prin multele reclame: şepcuţe, tricouri, biciuri porno, lese, cătuşe DNA, papioane, şuruburi, hârtie igienică etc., toate cu inscripţia "oină", s-a impus. Oina este minunată. Oi, na!, la DNA.

Nu înţelegem de ce acest sport atât de pacifist şi vizibil nu îşi scoate corupţii la vedere, dar vă spun eu, unul dintre suporterii lui cei mai înfocaţi, corupţia în el nu e la nivelul mingilor, care nu se mai pot arunca în direcţia dorită şi nu mai cad bine fiind îngreunate de atâtea reclame, spoturi publicitare. Să nu cumva, mi-e teamă, să se schimbe numele de oină în obuznă.

Până una-alta o fi corupţie în campionatele de oină, s-o băga rumeguş mai puţin în mingi, ca să aibă şefii de cluburi în ce să îşi transporte fragilii berbecuţi, dar acest sport se joacă de trei campionate fără pauză. De fapt de când e se joacă fără pauză. În deplasare.

Aşa că mă adresez DNA, nou angajata spălătoare de jambiere, şi care le usucă pe caloriferele de la Cotroceni, să nu mai cheme la audieri mingile unor sporturi care prea intens se joacă, mai ales în campionat. Corupţia adevărată care a dus de râpă România, că îmi vine să scriu râpă cu literă mare, de la România, nu stă în mingi, ci în organizatorii campionatelor de oină. Ei sunt vinovaţi! Cercetaţi-i!

Darie Ducan

Niciun comentariu: