joi, 2 aprilie 2009

"Aşa. Şi care e problema?"

"Aşa. Şi care e problema?" Această sintagmă o găsim neruşinat şi găozaric în discursul oricărui politruc dintre cei care îşi zdrăngăne măruntaiele defecte la toate posturile de televiziune precum conservele cu aţă în spatele maşinii cu nuntaşi.

Acest gol acoperit cu un loc comun dovedeşte substanţa goală a rinocerilor noştri, încă tot levantini, şi pare a fi o Romă la care toţi au un drum, Romă în sensul manelistic şi cerşetoresc.

"Aşa. Şi care e problema?" Suntem o ţară de probleme în care nimeni nu le vede, pe lângă faptul că le-am redus la una, nu o vedem nici pe aceea, globală. Ne facem că nu înţelegem. Ce salvator e să faci pe prostul, ce bine e să te faci că nu înţelegi.

"Aşa. Şi care e problema?" propun să fie introdusă, ca vers, în imnul naţional, e un fel de Deşteaptă-te, române! al ţării orbilor. Într-o ţară dărâmabilă, prăpădibilă în jurul nostru, vom fi un cor ce cântă imnul de stat "Aşa. Şi care e problema?" Totul devine interogativ şi retoric, ornamentele sunt fundament, leopardul mănâncă mai puţin ca să-şi mai cumpere un gard.

-Nu există nicio problemă, totul e perfect! zise corul călăilor ridicând până la urechi buzele capetelor tăiate, să zâmbească.

Darie Ducan

2 comentarii:

anca spunea...

e super tare ideea cu leopardul care mananca mai putin ca sa-si mai cumpere un gard. Minunat, te citesc constant doar ca nu indraznesc sa scriu commenturi...bafta!

T. spunea...

dar vai ancutzo, cata candoare. oh, nu indraznesti sa ii lasi comentarii, te temi ca poate ii vei rani fragila fiinta eterica de poet neinteles. ma duc sa plang un pic, m-am emotionat.