joi, 5 martie 2009

România accizelor

Cum ieşim din criză? Pogea, ministresul realist şi sugubăţ accizează România. Accize pe talpa saniei, pe frâna de mână, taxă pe mierea de albine în funţie de glicemie, accize nu pe ţigări, ci, în plus, ce naiba!, pe fâlfâitul posibilului Phoenix născut din scrumul lor. Iată cum creşte economia ca paloşul lui Făt-Frumos spre infertilitatea birocraticei Cosânzene. Iată cum 2009 e un 1907 servit la ceaiul de la ora 5, cu laptele degresat al Europei!

Iată cum am ajuns la furci teoretice din lehamite şi lenea de a reacţiona contra ghifuiţilor şi porcilor cotidieni. Furcile sunt teoretice, dar Flămânzii sunt flămânzi, talpa ţării e la fel de zbârcită cum era ieri, dar şi cum e fruntea intelectualului leneş, gureş şi fără soluţii.

Cum ieşim din criză? Pogea, ministresul interesului naţional accizează brichetele, unghierele, compasurile, gumele Turbo. Doar rahatul pe băţ nu capătă accize, probabil pentru că mâncarea înainte de a fi rahat mai fusese cândva accizată.(Deşi nu s-au gândit că ar putea acciza pleonasmul!)... Se accizează sărutul, gaura din macaroană şi şoriciul parlamentarilor.

Iată cum 2009 e un fel de 1907 cu roluri schimbate! În acest Eldorado întors şi plin de cucuie economia se bazează pe brichete, pe albine şi singurul lucru care înaintează şi care e notabil e glicemia obidiţilor crescând de iluzia a ceea ce ar fi putut avea.

Darie Ducan

Un comentariu:

Anonim spunea...

Darie te-am vazut in foaier la Capsa alaltaieri. Erai cu un domn si cu o doamna...uuu