vineri, 9 ianuarie 2009

Sexul şi ţigara de după...

De ce fumează oamenii după ce fac sex? Oare nu pentru că după fiecare înviere trebuie să vină câte o demitizantă moarte? Oare nu pentru că după fiecare paradis vrem iar puţin infern ca să ştim să ne bucurăm de luxul ce va fi, trecând prea uşor prin el, vrem să-l întoarcem? Torna, torna...?

Există o planetă tăcută pe care se aude numai un cor de paturi scârţâind, împingând, de violenţe sublime. Se aud numai bărbaţii posedând femeile şi greierii din iarbă. Venele strângându-se de la albastru spre verde şi de la mov roşiatic spre negru de fund de fântână.

De ce pe acea planetă se fumează intens? De ce se sting ţigări în continuu în timp ce cu cealaltă mână se aprind altele. Între lanurile de tutun de departe şi organele noastre sexuale ca nişte vavilioane trăim un drum de orbite goale care la nevoie devin scrumiere. Tu te naşti şi în ochiul din triunghi te-auzi scrumând. El se naşte aprinzându-şi ţigara.

Dacă fumăm după sex ţigară după ţigară, satisfăcuţi ca nişte dumnezei animalici cu rărunchii prăzii în gât pulsând, când fumăm fără să fi făcut sex, nu ne gândim de fapt la asta? Pe holurile instituţiilor fumăm. Pe stradă fumăm plângând şi mergând. Da, când fumăm ea face duş, orice ar fi, ea tocmai îşi dă jos cămaşa ta albă pe care i-ai dat-o aşa şifonată, să nu răcească. De aceea orice ţigară în fumare are ca fond un duş grăbit.

De aceea orice ţigară nu e decât demonstraţia că fumul e o himeră, cum nu vrem să fi fost acţiunea de mai înainte. De aceea după ce ea pleacă ar trebui să păstrăm scrumul. În altă noapte printr-un proces de schimbare a religiei materiei se va face zăpadă şi-i va viscoli pe casă.


Darie Ducan

3 comentarii:

Oana P. spunea...

si cei care nu fumeaza deloc... nu au fumat in viata lor si totushi... sunt mai.. decat fumatorii :) ;))

Darie Ducan spunea...

eu nu fumez

Bianca spunea...

mai bine le-ar fi sezut randurior astora intr-o pezie. fa o poezie!