sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Avertisment legat de Vieru

După cum ştim din mass-media şi din viaţa literară, marele poet Grigore Vieru a suferit un grav accident de maşină, aflându-se în comă într-un spital din Chişinău. Şubred cum e, aflat din păcate cu urmările câtorva operaţii pe cord, el este îngrijit de nişte medici basarabeni alături de o delegaţie de la Bucureşti, condusă de eminentul medic Raed Arafat. După ultimele informaţii, starea lui se pare că s-a stabilizat, nu suficient de mult cât să putem sta liniştiţi, dată fiind vârsta sa înaintată, dar suficient cât să mai avem o speranţă.

Ar trebui să se aibă şi o altă grijă: faptul că autorităţile comuniste, serviciile secrete moldoveneşti ar putea să-i facă rău, fiind nişte duşmani clasicizaţi deja ai românismului şi românităţii. Ţinta obişnuită, marii români.

El e esenţa Basarabiei române şi când viaţa lui mai depinde doar de un aparat, trebuie să se aibă grijă ca el să nu fie închis, ca din greşeală, de o mână răuvoitoare. Nu e destul ca zeci de personalităţi să stea pe hol în jurul salonului lui, deşi e de apreciat. Trebuie şi vigilenţa şi paza serviciilor secrete româneşti. El e ultima redută. Ultimul pilon de pod.

Doamne, ajută-l şi-l păzeşte!

Darie Ducan

Niciun comentariu: