vineri, 26 decembrie 2008

Ce i-aş cere lui Moş Crăciun:

1. Două bilete în Noua Caledonie, să văd ce teritoriu a dezvirginat Ioan The. Morar cu pasul său, ca Neil Amstrong luna. Doresc să fac şi un reportaj amplu şi amănunţit cu triburile de acolo care am auzit că îl propun pentru Premiul Nobel pe marele scriitor. Opera lui a început să fie tradusă în mugetele locului şi li se citeşte sugarilor pentru a se racorda la cultura mare a lumii. Victorios, acest Kafka fără f al nostru s-a întors şi a făcut turul televiziunilor de pe la noi cu un exotism uriaş. Regretăm că nu mai există nicio portiţă petru a obţine un autograf pe tricou, şepcuţe sau pe guma de mestecat de la acest mare scriitor,deoarece la sesiunea de autografe am auzit că s-a înscris tot poporul chinez, rezervându-li-se locuri şi celor din burţile femeilor pentru aceasta. De altfel mai marii planetei au hotărât ca regiunea în cauză unde înainte de toţi a păşit marele scriitor să se numească începând de acum Vechea Caledonie, acolo timpul calculându-se înainte şi după Ioan The. Morar.

2.Riduri pentru Elena Udrea, să nu aibă numai PRM Mitzure şi Irina Loghin. Cam doi metri. Dezosate.

3.Un televizor atât de avansat încât să văd invitaţi în emisiunile lui Dan Diaconescu paleontologi să o găsească pe avocata dispărută, Elodia.

4.Pantofii jurnalistului irakian care a ratat ţinta, preşedintele G.Bush, pentru a-i închide pe viaţă într-o carceră. Fără şireturi, desigur!

5.Un lanţ de tras apa la baie adaptat noului Parlament.

6.Un scăunel pentru premierul Emil Boc, să ajungă la clanţa Guvernului. Sau pastile viagra modificate chimic pentru creşterea picioarelor.

7.Măcar atâta autostradă cât să încapă într-o poză bună de purtat în portmoneu şi arătat peste graniţă.

8.Eminescu, opera completă, dacă se poate fără repere critice Marian Vanghelie

9. Un antrenor la echipa de fotbal Steaua Bucureşti cu un contract mai lung decât ciclul femeii.

10. Altă societate. Asta mă strânge!


Darie Ducan

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă ar fi primit Moşul această listă probabil ar fi intrat în depresie. Sau te-ar fi trimis cu lista la Dumnezeu. "Curat teribilism."
Dar visele ne ajută oricum, dragul meu prieten.

Andrei Vornicu

Darie Ducan spunea...

Draga Andrei,

Daca ar fi primit mosul aceasta lista cred ca se ruga sa ramana blocat intr-un horn dupa ce a mancat fasole... Chibrituri vor fi gasit stapanii,poate!