vineri, 7 noiembrie 2008

La ce lucrez

Lucrez asiduu la Trilogia Golgotei sau a Răstignirii, la cartea a doua de poezie. Aşa, ca un detaliu, estimez trilogia cam la 1000 de pagini!

D.D.

7 comentarii:

Liv spunea...

Cum poţi să "lucrezi asiduu" la o carte de poezie??? Poezia cere metaforă, cere inspiraţie, cere multe...
Nu poţi lucra la un volum de poezie ca şi cum ai culege porumbul.

Anonim spunea...

Cum spune Darie ceva hop, din tufiş şi Liv, cu frustrările lui! Lotru la drumu mare de tinere valori literare. Rimă neintenţionată!

andreea m. spunea...

felicitari, ma bucur mult pt tine...

popescu spunea...

Mai,Liv, infamule, cum poti, ma, sa ai tupeul de a-l ataca pe darie? Tu ce ai scris, ma, pana acum? Esti invidos si frustrat, Liv, scrie si tu 150 de sonete in 3 sau 4 zile cum a facut genialul darie. Abia atunci o sa intelegi ce inseamna sa lucrezi asiduu la o carte de poezie. Tu poti sa scrii 150 de sonete in 4 zile? Ca eu nu pot. Eu nu pot sa scriu nici macar un sonet pe zi. Ce sa mai zic de neinsemnatul si neputinciosul Michelangelo? (Am o obsesie legata de Michelangelo, mai ales dupa ce am facut la masteratul de literatura comparata si teoria culturii si a literaturii din cadrul facultatii de litere din bucuresti un curs de hermeneutica tinut de ilustrul, minunatul profesor Cornel Mihai Ionescu). Am in fata, acum, un volum de sonete de Michelangelo editat de editura Albatros.Cam o jumatate din acest volum este reprezentata de prefata, nota asupra editiei, comentarii si bibliografie. Cealalta parte este reprezentata de sonetele lui Michelangelo, sonete in mare parte incomplete, unele doar franturi.Daca Michelangelo, cat a trait el pe pamant, nu a fost in stare sa definitiveze macar 302 sonete, cate apar in volumul publicat de Editura Albatros, si dintre aceste 302 sonete publicate de Editura Albatros multe sunt doar niste cioturi alcatuite dintr-o strofa, doua strofe sau 5, 6, 7 versuri, cum poti ma, Liv, infamule, sa nu apreciezi valoarea lui darie? Darie care a scris, din scurt, 150 de sonete, performanta neegalata nici de Shakespeare, nici de Michelangelo. Se stie ca unele dintre sonetele lui Shakespeare au mici imperfectiuni, imperfectiuni pe care le sesizeaza doar cititorii care stapanesc foarte bine limba perfidului Albion. Si atunci, infamule Liv, cum iti permiti tu sa pui la indoiala capacitatea creativa a lui darie? Ce Petrarca, Michelangelo sau Shakespeare? Toti astia nu pot decat sa se ofileasca in fata asiduitatii lui darie. Tu nu stiai, sarmane frustrat care esti Liv, ca se poate scrie lteratura la fel cum ai cultiva o tarla de cartofi? Cand eram eleva la gimnaziu, pe vremea comunistilor ma duceau uneori in practica la sortat cartofi. In timp ce sortam cartofii, dadeam cu degetele in cate o imputiciune de cartof putrezit. La fel e si pe blogul lui darie, trebuie sa fii pregatit oricand sa da cu degetele intr-o imputiciune putregaioasa. Ce sa- faci, cand lucrezi cu asiduitate pe tarlaua literaturii, trebuie sa te astepti sa recoltezi si imputiciuni putregaite.
Semnat: Lolek si Bolek

Liv spunea...

Popescule, ai dreptate din nou.
Sînt un frustrat care îl atac pe Darie din invidie. Aş vrea să fiu ca el. Pe cei foarte apropiaţi îi rog în secrtet să-mi spuna Darie.

liv spunea...

care îl "atacă", voiam să spun.

mă tîmpesc tot citind idioţeniile lui darie

Anonim spunea...

Nu-l mai citi pe Darie şi vei ieşi din idioţenie, deşi mă îndoiesc.