joi, 2 octombrie 2008

Pulovere versus naravuri

As fi incantat, ca sa nu spun chiar mi-as dori o emisiune, o dezbatere despre ultimii 20 de ani din Romania la o masa rotunda unde sa fie, exclusiv Ion Iliescu, Petre Roman, mai nou veritabil papistas de dreapta, si Mircea Dinescu. De ce nu se face? Nu mai au puloverele de atunci? Dar naravurile?

Darie Ducan

8 comentarii:

Anonim spunea...

bai ducan, daca esti tu atat de tare cum zici, de ce n`ai si tu o carte la o editura normala din tara asta?
polirom, cr, brumar, paralela45, vinea.
cate carti ai scris pana acum?

Anonim spunea...

nu`s alea toate editurile normale. sunt exemple de edituri care au publicat cel putin un volum al autorilor buni din tara asta. ia listutza aia a ta de la quiz`ul ala si zi`mi si mie cati dintre autori au publicat la una dintre cele cinci edituri. sau te pomenesti ca esti geniu neinteles? cand o sa iti dai seama de nivelul propriei tale penibilitati? daca grafomani ca tine intre in uniunea scriitorilor, mai bine i`ar da foc odata, sa stim o treaba. esti un papagal sub mantia unor fosti securisti nesimtiti care nu vor sa dispara. pupi in fund, ducane, pupi in fund. si mai esti si resentimentar pe de`asupra. din cauza oamenilor ca tine mai are tara asta sanse sa se duca la vale. dar stai calm, ca oricum n`o sa ramai in istorie.

Anonim spunea...

Anonimule,în concepţia ta, mică şi tristă, toate celelalte edituri din ţară sunt anormale. Băiete, sunt edituri şi edituri. Şi nu asta contează în primul rând, ci, pe scurt, forţa scriiturii!

primul anonim spunea...

conteaza si rezistenta scriiturii, nu numai forta. sau, nah, treaba ta, poate tu citesti grenade, nu carti.

da, exista edituri si edituri. unele respectabile, unele anonime, unele pur si simplu cretine. ori cineva care are vreo 10 carti la activ, ar fi normal sa ajunga sa publice la o editura respectabila pana la urma, nu sa produca maculatura.

prima anonima (sa inteleaga clona lui ducan) spunea...

inca ceva. ma iei cu "baiete". ti`a trecut prin minte ca poate`s fata? termenul de "anonim" include si sexul feminin, chiar daca are si forma pt feminin de sine statatoare.

Liv spunea...

Contează editura, pentru că la o anonimă, exigenţele sînt mult mai mici, sau zero. Pe cînd o editură serioasă nu îşi permite să publice chiar atît de multă maculatură. Oricum, 40 de lei pe o carte de Ducan mi se pare enorm, în condiţiile în care, la Polirom sau Humanitas, sînt cărţi ale unor mari scriitori străini, unele mai mari de 400 de pagini, care costă sub 40 de lei. Nu cred că Ducan a reuşit să vîndă 10 exemplare din trilogia aia.

Anonim spunea...

"Forţa scriiturii" este "titlul" generic sau/şi "sintetic" a tot ce înseamnă frumuseţe de text, "vână" scriitoricească, capacitate de a capta atenţia şi interesul,gândire interesantă, frazare inteligentă, scriitură frumoasă, personală, inedită, etc., etc.Întrun cuvânt talent!
Pe mine, personal mă, interesează , la un autor, scrisul propriu-zis şi nu cât de cunoscută e editura. E foarte mult snobism, la noi, şi din acest punct de vedere! E ca şi cum , în fotbal, dacă ai deputat la Avântul Răcătău nu poţi să ajungi fotbalist mare la Steaua sau Real!!!!!!!!!
Referitor la apelativul,"băiete", pot uşor să-l schimb (sau să le las ambele, pentru siguranţă) spunându-ţi "fetiţo"!!!!!!
La fotbal, la agricultură, şi mai nou la literatură şi gazetărie,văd că la noi se "pricepe" oricine!Atât şi punctum!

Anonim spunea...

Liv, suma de vânzare a unei cărţi nu are nici o legătură cu valoarea scrisului autorului respectiv.Corelările făcute de tine nu au fundament!. Preţul unei cărţi depinde de mai mulţi factori: număr de pagini,calitatea hârtiei,policromia sau nepolicromia copertei şi, foarte important, tirajul, etc.,etc. Dar , probabil, tu nu ştii acest lucru şi eu nu am acum disponibilitate să-ţi fac un A.B.C. privind editarea de carte!