luni, 29 septembrie 2008

Scoala de spionaj la Oradea

La Oradea se infiinteaza o scoala de spionaj si de contraspionaj a NATO. Parlamentul a votat. Aceasta stire mai mult ar trebui sa ne infricoseze decat sa ne linisteasca. De ce? Pentru ca desi epoca in care traim nu ne pune in pericolul de a fi o Cuba in care sa se plaseze rachete, de data aceasta americane, totusi, si numai ideea aceasta, suprapusa cu plaiul mioritic, noi neavand organ pentru asa ceva, ne da un frison.

Iar sarim din buda-n buda, iar practicam curvismul politic la nivel inalt, ca sa ne ajungem. Suntem eternii complexati, oameni gata, in opinia lor, sa complexeze numai pe cei din Ghana sau Banghadesh.

Sau ar trebui sa ne mandrim ca din forta de lupta, adica de la soldati, cineva, un neotatuc se bazeaza pe noi strategic si informational? Pe dracu,sunt multe facute de ochii lumii, sa ne creasca si noua pipota.

Aceasta scoala ar fi, cel mult copia fidela a acelui sitcom tampit . Cam atat. De ce? Pentru ca noi nu avem nevoie de spioni, noi aveam spioni si acum 1000 de ani, oaia din Miorita, se informa si avertiza despre crima ce urma sa fie. Nato abia daca e capusa-n blana ei.

Darie Ducan

Niciun comentariu: