miercuri, 23 iulie 2008

Carte nouă, de teatru: DREPTUNGHIUL LEPROŞILOR

"Există o teatralitate tipologică, involuntara, a leprosului, aceea de a suferi, aceea de a-şi face din carnea care curge cortinã care cade. Dar care nu se ridică niciodată ca şi când viaţa ar fi o succesiune de cortine căzând cu aşa frecvenţă încât ai putea crede că se schimbă pelicula într-un film vechi."

Darie Ducan

Informaţii noi voi da pe parcurs. Din toamnă, în librării!
Dreptunghiul leproşilor(3 piese de teatru) ...

98 de comentarii:

oana spunea...

Felicitari

Anonim spunea...

Stimate dle Darie Ducan,

Doresc sa va prezint respectul meu fata de toata munca pe care ati depus-o in folosul culturii din Romania. Un tanar ca dumneavoastra se poate mandri cu faptul ca, desi poarta in buchetul vietii niste ani inca fragezi, este senzational de inteligent, de interesant, de educat si de citit. Pemiteti-mi sa va elogiez in acest spatiu virtual, extrem de bine marcat de scrierile dvs. Sunteti un om cu o capacitate intelectuala foarte mare, acest lucru observandu-se numai privind pozele pe care le-ati expus cu dvs. Este incredibil cum s-a impregnat acest simptom destul de rar intalnit in Romania, pe fata dvs.
Va apreciez, va respect neconditionat, va admir pentru puterea fizica pe care o aveti in a tasta sute de pagini saptamanal pe calculator, va iubesc pentru ca adorati mediul inconjurator si ca vreti ca Romania sa fie salvata din mainile tiranilor care stau la carma ei. Va stimez pentru ca aveti un condei excelent, o mana de aur si o minte de fier. Va invidiez pentru ca ati avut curajul de a intra fara frica in aceasta jungla plina de prostie, de mizerie, de incultura, de intoleranta, de fatarnicie, de nici nu mai stiu cum s-o mai numesc, si ca ati creat un univers aparte, albastru (stiu ca apreciati foarte mult munca extraordinara pe care a facut-o marele artist, Balasa, unul dintre preferantii dvs si al meu, bineinteles)
Deci, dle Ducan, sunteti speranta neamului romanesc, a patriotismului, a demnitatii si a respectului fata de sine; sunteti exemplul viu de creativitate, de inventitivate literara si de luminozitate poetica.
Va doresc tot ce este mai bun pe acesta lume plina de ingrati; luptati-va cu cei care doresc sa va desfiinteze (din invidie, fireste), mandriti-va cu acest har nemaipomenit pe care il detineti si laudati numele Domnului pe vecie, ca-ci fara el, dle Ducan, nu veti reusi niciodata.
P.S. “Nu stiu daca sunt prima persoana care va spune asta, si cu siguranta nu sunt, dar semanati izbitor de tare cu Mesia. Nu stiu de ce, dar uitandu-ma mai atent la poza dvs, observ un Iisus care a venit sa ne mantuie prin poezie, dramaturgie si … e prea mult pentru mine! Credeti-ma, acum plang!”

Cu toata stima,
Marcel Cozia Vresin

Anonim spunea...

Anonimule, aşa sunt unii:"Ce nu pot înţelege persiflează, ce nu pot atige urăsc".

Anonim spunea...

rectificare: atinge

Şecspir spunea...

darie dece nu raspunzi?

NAI LINBĂ????

Anonim spunea...

Anonim,
Cata dreptate ai! E injositor sa persiflezi opera unui poet care se chinuie sa supravietuiaca. In fond, asa au fost toti poetii la inceputurile lor, numai ca cei mai multi si-au asumat asta si au acceptat fara nicio umbra de indoiala si mici reprosuri.
Asta vreau sa fac eu, sa-l ajut pe tanarul poet sa treaca mai usor peste senzatia de usturime pe care a primit-o din partea rau-intentionatilor!
Poate ne aliem cumva, sa suporte mai usor drama asta chinuitor de dureroasa!
Acelasi Vresin

Liv spunea...

Oana,
ai înţeles esenţa operei marelui poet, dramaturg, eseist şi pamfletar, şi ai rezumat perfect toate sentimentele pe care ţi le-a dezlănţuit vasta operă.

Darie, este excelent că femeile te apără. Că în momentele de cumpănă te poţi sprijini de umărul lor. Că în cădere ai de ce te agăţa.

Ştii bancul ăsta?

Bulă (mic), cu tac-su la piscină. Merg ei pe marginea piscinei şi
Bulă alunecă pe gresia udă. În ultima clipă, se prinde de pula lu' tac-su şi se salvează. La care ta-su se uita in jos si ii zice cu dispreţ: "Vezi, bă, daca erai cu mă-ta, îţi spărgeai capu'..."

cristinutza spunea...

Mă bucur pentru această carte, Darie. Mie Trilogia lapidara mi s-a parut o carte foarte foarte bună. De abia aştept să o citesc şi pe aceasta. Spor la scris şi aştept să ne vedem. Am atâtea să-ţi povestesc.

Liv spunea...

Cristinutza,
dacă trilogia lapidară este o carte foarte bună, cum mai e "Cel mai iubit dintre pămînteni", sau "Un veac de singurătate"???

Anonim spunea...

Când cineva are curajul să iese din rând, hop şi Liv, desigur, ca şi demolator! La poporul acesta la fiecare încercare de a construi ceva apar deodată zece demolatori!De aceea suntem unde suntem!

Anonim spunea...

Liv, ai citit cumva "Trilogia lapidară"? Eu cred că nu? Tu îţi permiţi însă să compari! Poate că este aşa cum zici tu, dar poate că nu. Oricum ai greşit comparând ceva ce n-ai citit cu altceva ce, probabil, ai citit.

Anonim spunea...

Liv, e invidie curată. Darie are măcar de unde să cadă, aşa cum zici tu. În schimb tu nici nu îndrăzneşti să urci!

Anonim spunea...

Liv,
Fii bland, nu te lua de fata, ca n-a facut nimic, ce naiba!
Poate ca donsoara il apreciaza pe Darie, iar "felicitari" a fost maximul de orgasm pe care l-a putut avea aceasta tinerica atunci cand a vazut o coperta frumos ilustrata. Pai da', e misto colorata, si mie imi place, dar daca Darie s-ar gandi un pic si la cititorii lui, poate ar face si el o smecherie. M-am gandit asa: in fiecare zi, sa scaneze cate o pagina si sa o posteze pe blog, nu de alta, da' e mai comod. Asa citim o zi, laudam, iar mai citim, iar mai laudam, pana cand, la final de carte, o sa ajungem sa ne batem pe ea in librarii sa o cumparam pentru colectie!
Tanara nu l-a laudat pe Darie, i-a multumit ca a facut-o fericita. Si ce fericire poa' sa fie mai mare decat un "felicitari" din inima? Poate ca-i creste si lui Darie sufletul in felul asta, ca din cate am vazut eu aici, orice donsoara care i-a facut cate un compliment, a primit un refuz categoric, si tare mi-e frica ca daca nu-i creste sufletul, nici cealalta crescatoare s-ar putea sa nu-i mai creasca. O fi de la scris?

Liv spunea...

De aceea sîntem unde sîntem??? De aceea nu ştii tu să scrii româneşte? "să iese" ... "ca ŞI demolator"...?

Anonim spunea...

suntem....Şi tu în grabă ai greşit de câteva ori...dar nu ţi-ai văzut bârna din propriul ochi...

Liv spunea...

De unde cade Darie? Unde a urcat?
E clar că sînt invidios!

Anonim spunea...

Liv, sunt curios ce activitate literară ai, ce ai făcut până la 20de ani, cât are Darie? Sunt sigur că nu îmi vei răspunde. Dar sub anonimat poţi să împroşti cu venin cât vrei şi către cine vrei."Muşcă şi fugi".

codrutza spunea...

Darie,
mă bucur pentru tine că eşti un autor prolific şi serios. Vei ajunge cineva şi începi să fii. Te apreciez şi ţin mult la tine. A câta carte? A 9-a? Wow!

Liv spunea...

Anonim,
Darie scrie pentru scriitori? Sau pentru cititori? Asta a fost activitatea mea literară. Am citit enorm. Tu, dacă spui că o pîine e proastă şi n-are gust, trebuie musai să fi lucrat ca brutar?

Liv spunea...

Tu nu vezi că la 20 de ani, Darie a scris mai multe cărţi decît Marin Preda, sau Garcia Marquez??? Şi vrei să-mi spui că asta nu e maculatură? Eu l-aş lăsa în pace; e treaba lui să scrie şi un roman pe zi, şi e treaba ageamiilor care-l laudă. Însă mă enervează atît de mult aroganţa lui, încît nu mă pot abţine.

Anonim spunea...

Cred că Darie scrie pentru toţi cei ce gustă genul acesta de cultură. Se poate citi enorm numai "Sportul Popular" sau Cartea de telefon sau.....Sunt foarte mulţi care deşi nu sunt "brutari" nu pot să dea verdicte privind gustul pâinii fiindcă gustul lor e discutabil. Poate chiar că nu au gust.

codrutza spunea...

Darie nu e arogant. Dacă-l cunoşti.

Liv spunea...

anonim, du-te-n pula mea, că dacă vorbim de cărţi şi de literatură de calitate, te desfiinţez.

Anonim spunea...

Poate cineva să dea reţete în literatură? Dacă da spune-mi, te rog, care e norma la 20 de ani? Vreau să ştiu dacă Darie a depăşit-o sau e sub ea! Liv,nimeni nu deţine adevărul absolut. Sunt scriitori geniali de producţie mare aşa cum sunt scriitori geniali de producţie mică.

Liv spunea...

Tu ce citeşti în momentul ăsta? Tu intri în librării şi vezi ce autori străini apar la Polirom? Ai citit? Şi mai ai tupeul să-l lauzi pe Darie? Nu ştiu de ce discut cu tine.

Anonim spunea...

Liv, poate ai citit o basculantă de cărţi dar văd că nu ţi-a folosit la nimic. Limbajul pe care-l foloseşti cred că e măsura înţelegerii esenţei acestora.

Liv spunea...

Nu există reţete, dar poţi arunca un ochi în istoria literaturii. Sînt debuturi tari, fulminante, la 20 de ani, dar scriitorul ăla n-a publicat 20 de cărţi. A scris una, la care a lucrat cîţiva ani.

Anonim spunea...

Anonim care te iei de Liv,
Frate, o stii p-asta: "Cine-a pus carciuma-n drum, ala n-a fost om nebun etc"
Ei, pornind de la o teorie extrem de laborioasa, precum sunt aceste versuri, incearca sa faci, cu ochii barnei din proprii ochi, un portret robot al puiandrului Darie, improscat cu noroi de unu' care pare cu zece ani mai luminat ca el. O sa observi, dupa lungi studii mintale, ca la varsta de 20 ani ai tendinta de a scrie orice laba trista si ca poate fi apreciata de sute de oameni, si ca, in anumite cazuri, ti se va trage un punm in ochi, venit tocmai din partea unuia care n-a scris nimic, dar care a scotocit in toate anticariatele si bibliotecile pentru a nu se indobitoci de parerile unor prosti croiti sa digere orice eticheta.

Liv spunea...

Povestea Anania că l-a întrebat pe Preda de ce vorbeşte porcos în public. I-a răspuns cam aşa: "Tipii infecţi nu trebuie iertaţi, pentru că sub fandoseala lor se ascunde o profundă vulgaritate".

Anonim spunea...

Anonimule 2, expresii ca frate sau fraiere sau mâncaţ`aş la fiecare două propoziţii,
te conduc involuntar la un prototip uman, acela al... amprentaţilor.

Anonim spunea...

Anonim,
Inseamna ca te-a marcat. Am calcat, vorba lui Nichita, pe timpanul tau!

Anonim spunea...

Te înşeli Anonimule 2, nu m-au marcat. Sunt doar puţin trist şi nu pot decât să te compătimesc, sincer!

Anonim spunea...

Anonim,
Nu fii trist, n-ai de ce, sincer. Revino-ti in fire, fii barbat!
De ce sa ma compatimesti? Ca sunt bine, sanatos, cu sotia ma inteleg excelent, copilul creste, numa' soacra-mea are diabet, da' doctorii sunt optimisti.

Anonim spunea...

E bine atunci Anonimule 2! Să fi sănătos!

Anonim spunea...

erata catre anonim: nu fi trist!

andreea m. spunea...

Darieeeeeeeeeeeeeeee,
wowwwwwwwwwwwwwwwwww,
alta?
ah,ce-mi placeeeeeeeee!
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!
je t aime.

vasile spunea...

andreea,
o sa-i uzi blogul

Anonim spunea...

vasile,
fatuca i-a dat respect. asta e concluzia la care a ajuns dupa aflarea vestii ca darie ducan, celebrul eseist, pamfletar etc, a mai produs o carte pe banda rulanta.

Anonim spunea...

Anonimule, dacă înainte de a acuza pe cineva de una sau de alta am avea degetul arătător înspre propriul eu, într-o dreaptă judecată, n-ar mai muri aşa des capra vecinului.

Anonim spunea...

Avem, avem, avem o mare emblemă;
Ar trebui s-ajungă urgent şi mereu
"Ducanul" valuta aceea în bernă
Obligatorie-n orice veceu.
__________________________________
Salutări cordiale lui LIV!

Anonim spunea...

Nu-mi reproşaţi condiţia de anonim
Aici, pe blogu' genialului baştan.
Noi, ce ne vrem ce nu putem să fim,
Suntem prea mici pe lângă marele Ducan.
_________________________________

Aceleaşi salutări cordiale pentru LIV!

Anonim spunea...

Anonimulele, atâta poţi. De unde nu este nici Dumnezeu nu cere.

Anonim spunea...

Ştiu, "tizulele"! Nu-mi spui nici o noutate, crede-mă! Sunt doar un complexat ca oricare altul, care îşi defulează inferioritatea pe blogul ăstuia. La fel cum maidanezii o fac la orice copac.
Nu te-ai înşelat: atâta pot. Dar nici sfârleaza asta de Carie Vlăjgan n-o fi mai prejos, nu? Sau El Junior îşi doreşte mai mult istoria? Cea literară, desigur! Şi cel de sus chiar îi cere?

Liv spunea...

Anonim,
mă bucur că te-ai întors. Şi eu te salut aici, la flacăra micului geniu.

Anonim spunea...

P.S.: Şi îi bagă şi-n traistă?

Liv spunea...

Anonimule prost, de ce nu faci un fan-club Ducan? Sau de ce nu faceţi un fel de cenaclu, un fel de poiană a lui Iocan, de academie a lui Platon, unde să dezbateţi problemele toride ale literaturii române? Un fel de Junimea. Dacă sînt cîţiva, doar, ca Darie, în ţara asta, totul este salvat.

Darie, voiam să te-ntreb o chestie. Poveşti nu scrii? Dă-le, te rog, şi copiilor şansa să devină mai buni!

Anonim spunea...

Îmi lipsea micul Carie S. (de la Sucă) Vlăjgan. Ai văzut, dragă Liv ultima scofală? Domnişorul nostru simpatic iar şi-a scos-o. Dar a avut bun simţ şi ne-a avertizat cu dreptunghiul (un fel de bulină roşie).

Liv spunea...

Anonimule pe care l-am salutat, care crezi că e resortul care-l împinge pe anonimul prost să-l apere şi elogieze pe Darie? E clar că noi îl atacăm din invidie, dar pe acelaşi fir logic, nici el nu-l poate lăuda dezinteresat.

Anonim spunea...

Dar potenţialul nemaipomenit al băiatului de mingi de la tineret speranţe s-ar plafona prin basme cu zmei şi Cosânzene. Eu îl vad mai degrabă epigramist.
Sau... Parcă îl şi văd în Herăstrău, cu o maşină de scris pe genunchi, scriindu-le celor doritori poezii şi cugetări la minut.

Liv spunea...

Eşti tare. Rîd singur pe-aici prin redacţie. Ai dreptate. Darie a lovit din nou! În timp ce un amărît de Garcia Marquez se chinuie de vreo 7 ani să scrie al doilea volum de memorii, Darie punctează în mod decisiv, de mai multe ori. Exact cum îmi povestea mie unu', care se lăuda cît de tare e la femei: "Am făcut-o praf. I-am tras două numere înnodate, şi-al treilea la cinci minute după". Ai înţeles mesajul. "Înnodate". Adică nici măcar nu şi-a mai scos-o după primul număr, şi l-a executat şi pe cel de-al doilea.

Deci, Darie, trage-le înnodate, ca să n-aibă timp cititorul să respire. Hai că poţi! Ia exemplu de la maestrul Păunescu.

Anonim spunea...

Ştiu şi eu, Liv?
Probabil a văzut în Carie un geniu - ceea ce noi, rudele îndepărtate ale lui Contra Gică, refuzăm să o facem (din invidie, cum bine ai spus). Sau poate că anonimul respectiv e chiar micul Sucă, posesor de blog - şi la ditamai blogu' pe care îl are, eu l-aş încadra la categoria "chiabur intelectual".
În orice caz, acest blog este incredibil. Am jurat că nu mai intru, dar pur şi simplu nu mă pot abţine. Nevoia de Ducan e un viciu şi mai păcătos ca cafeaua (săriţi, băieţi!). Un fel de Meciul meciurilor sau O noapte cu ştim noi cine. E mare, mare caterincă (incriminaţi-mă, prieteni, nu vă oripilează argoul ostentativ?) pe-aici.

Anonim spunea...

Baieti, mai usor! Il deranjati pe flacaiandrul Darie din creatie. El se chinuie sa scrie si voi vorbiti cam tare.
Ii urla-n timpane vocea voastra plina de invidie, de neputinta...
Dariuta tata, da sonorul la Cenaclu' mai tare, sa nu-i mai auzi de inferiorii astia, lasa-l pe Paunescu sa-ti recite niste versuri inainte de a canta solistul!!
anonim 3

Anonim spunea...

Carie e şi mai şi decât Bardul. Măcar acela a debutat la 22 de ani. Micul Bard are deja 8 sau 9 cărţi publicate. Şi pare-se că mai are balta peşte.

Liv spunea...

anonim 3,
ai dreptate.
În tempul poeziei se intra desculţ. În genunchi. Pe burtă!

Nu sînt de acord cu "se chinuie". Nu e aşa. Pentru el, creaţia este ca o eliberare. Practic, cuvintele dau năvală din el. Comorile din lăuntru-i nu mai pot fi strunite. Îşi cer dreptul la viaţă!

Anonim spunea...

Excelent, Liv! "Nu sunt de-acord cu -se chinuie-." Excelent!

Liv spunea...

anonim, anonim 3 şi anonim prost,
va trebui să mă sustrag dintre sfere pentru două ore, din motive telurice. Trebuie să ajung pînă la Gara de Nord.

Vă amintiţi de Poetul Gării de Nord din Filantropica lui Caramfil? Darie, crezi că ţi-ar sta rău ca, în straniul interludiu de dinaintea devenirii tale ca poet naţional, să fii numit Poetul Fîntînilor? (mă refer la cele din faţa Universităţii. Nu e greu pentru tine. Stai şi creezi acolo,cîteva ore pe zi)

Anonim spunea...

Liv,
Ma refeream la chinul interior, la zbuciumul vijelios care-l cuprinde, care-l ameteste-n litere si-l sugruma-n idei, care nu-i da pace pana cand nu conchide cu "O fi bine, o fi rau?"
anonim 3

Liv spunea...

anonim 3,
aşa zi, fratele meu mai mic. Explică-te, mînca-l-aş, ca să percep ideea.

E drept că există acest zbucium în toţi marii creatori. E drept că este o luptă cu propriile-i aripi, ca-n albatrosul lui Baudelaire (sper să-l fi scris corect, că pe Caranfil l-am scris greşit).

Anonim 3, nu cumva eşti Marcel Cozia, cel care a vorbit atît de frumos despre Poet, la începutul acestor comentarii (imediat după Oana)?

Anonim spunea...

Liv,
Nu arunca cu pietre-n mine, rogu-te!
Umil te rog sa accepti conditia mea meschina, de las si de frustrat. Asa e, eu sunt, m-ai demascat!
P.S. "Darie, sentimentele raman sentimente!"
anonim 3

Liv spunea...

Darie,
i-am luat iubitei aseară un CD cu Tudor Gheorghe. Erau acolo versuri de Vieru, de Romulus Vulpescu... E supărat pe tine? Că n-am văzut nici un cîntec pe versurile tale, şi ştiu că Tudor Gheorghe alege tot ce e mai bun în poezia românească.

... în timp ce scriu înţeleg... el nu s-a "băgat" să cînte Eminescu şi Nichita... Practic, în ochii lui Tudor Gheorghe, fin cunoscător în ale poeziei, eşti asemenea celor doi???

Anonim spunea...

Liv, după limbajul pe care îl ai precis porţi un inel la nas. La sprâncene nimic, nimic?

Anonim spunea...

Liv,
Ciudatule!! Anonimul prost a inteles esenta acestei discutii si a ajuns acolo unde voia: la intrebari de oracol si la celebrul joc "flori, fete, filme sau baieti". A testat terenul si a prins o portita deschisa. A patruns si a marcat.
Trebuie sa-i raspunzi omului acum, na', sa-l intrebi si tu pe el ce mancare prefera, daca-i plac blondele sau brunetele, daca are vreo marca de masina preferanta etc.
Ce frumos e acest blog: imi aduce aminte de copilarie. Baga mare, anonim!
anonim 3

Anonim14 spunea...

Eu sunt sigur c-o sa-l auzim pe Tudor Gheorghe: "Dreptunghiul leprosilor, muicaaaa", doar ca nu i-a parvenit inca volumul. Asteptati pana-n toamna.

Anonim spunea...

În piaţă, de aceştia ca voi sunt doi la leu.Nu cred că e cazul să mai continui.

Anonim spunea...

anonim,
ce-i in sufletul tau, ce povara te apasa? esti un suflet chinuit si rebegit.
Nu te ingrijora de pretul nostru, in cativa ani o dam pe euro si ne va creste valoarea.
anonim 3

Liv spunea...

anonim prost,
am cercei peste tot. "Sînt cel mai frumos din oraşul acesta!". N-a scris cumva tot Darie poezia asta?

Anonim spunea...

Puţin, foarte puţin... Numai 1 leu... Dezamăgitor. De-a dreptul dezamăgitor. Totuşi, dacă susemnatul, Liv şi confratele anonim 3 valorăm atât - aşa cum insinuezi şi s-ar putea să ai dreptate - înseamnă că micul Carie valorează într-un final optimist vreo 10 bani - sper că am evidenţiat frustrarea teribilă care mă domină şi la care nu pot renunţa. Zece inestimabili şi deopotrivă nestimabili Ducani. Sau undeva pe-acolo. Dar dumneata cam la cât te evaluezi, preţuite?

Darie Ducan spunea...

Le multumesc pentru cuvintele frumoase celor care mi le-au trimis si ii asigur de toata dragostea mea.


Pe cei care m-au gratulat cu ou si cu otet ii invit, in buna traditie pesedista,la care nu ma fac partas,dar pe care o invoc spre nemasurata frustrare a detractorilor mei, sa numere ouale, pentru ca otet sunt ei insisi.Vad ca le dau de rumegat idei. Asta ma bucura nespus:pacat ca nu au stomac atat de tare, ci un ancestral ulcer, o gaura prin care cad...fara de ecou.


Va salut pe toti dintr-o zona frumoasa,dintr-o vacanta splendida si insorita. Ma simt exceptional si sunt foarte inspirat.Sunt intr-o forma de zile mari. Va salut.

Anonim spunea...

Na, că n-am citit textul venerabilului domn Vresin. Ar merita un mic conspect.

"Pemiteti-mi sa va elogiez in acest spatiu virtual, extrem de bine marcat de scrierile dvs."

De ce doar în acest spaţiu virtual?! Posibilităţile sunt nelimitate! Aţi putea foarte bine să daţi un anunţ la ziar. Nu v-ar costa mai mult de 10-15 Ducani. Vă puteţi orienta după elogiile făcute unor vrăjitoare. Iată o variantă: Sunt cutare din localitatea X şi vreau să-i mulţumesc Poetului Carie S. Vlăjgan (adevăratul urmaş al poetesei Lesbos din Lesbos), care aşa şi pe dincolo." Îndrăzniţi!


"Va doresc tot ce este mai bun pe acesta lume plina de ingrati; luptati-va cu cei care doresc sa va desfiinteze (din invidie, fireste) (...)"

Dom' Vresin, e posibil să vă dau o veste foarte, foarte proastă: ingraţi au fost, ingraţi sunt încă. Staţi liniştit! Nimeni nu doreşte să-l desfiinţeze pe Carie. Va da singur faliment în scurt timp. Aşa mi-a şoptit mie la ureche o păsărică.


“Nu stiu daca sunt prima persoana care va spune asta, si cu siguranta nu sunt, dar semanati izbitor de tare cu Mesia. Nu stiu de ce, dar uitandu-ma mai atent la poza dvs, observ un Iisus care a venit sa ne mantuie prin poezie, dramaturgie si … e prea mult pentru mine! Credeti-ma, acum plang!”

Nene Vresin, sunt convins că puteţi mult mai mult de-atât. Pentru binele temenelei ridicole, încercaţi şi pe blogul Bardului linguşeli similare. Acolo s-ar putea să fiţi apreciat la justa dumneavoastră valoare.

Liv, abandonează treburile telurice şi vino aici, în sferă!

Anonim spunea...

Carie, scuteşte-ne! Nu are sens să cobori la nivelul nostru. E prea mult pentru noi, anonimii de rând. Nu-i de noi Olimpul tău rezidenţial.
Cât despre număratul ouălor... Aşa îţi numeşti tu mâzgăliturile cu coperţi?! Cum vrei.

Liv spunea...

anonim,
am puţină treabă. Revin.

(Vezi ca "Vresin" face mişto de Geniu, nu-l linguşeşte).

Anonim spunea...

Anonim destept,
Esti un tip inteligent, se vede, dar, dintr-o eroare de calcul, n-ai fost atent la "tonul" folosit de mine in postarile anterioare. Liv m-a demascat, si-a dat seama ca sunt duplicitar si mi-a aruncat in fata ADEVARUL.
Dar..sa-ti spun, sa nu-ti spun...da' hai ca-ti spun: il cunosc pe Liv si el mi-a zis de acest blog fantastic, al acestui copil minune!
E demential! Fabulos! Rasunator!
Hai salut!
anonim 3, Vresin

Liv spunea...

anonim 3, Vresin,
doar atît poţi spune despre mine? că mă cunoşti? vrei să mă enervez şi să dezvălui că nu eşti un domn venerabil, ci o domnişoară superbă?

anonim,
mai eşti prin zonă?

Anonim spunea...

Liv,
Sunt domnisoara superba la suflet, in niciun caz fizic.
Hai ca bagam audienta la banuieli, dragule!!
anonim 3

Anonim spunea...

Păcat. Mare păcat. Decepţionant. Chiar credeam că există asemenea admiratori patetici (minunaţi, în felul lor), pe care, bineînţeles, numai marile Genii ale culturii române îi au, vezi Bardu' care dă cu oiştea-n gardu'.
Deci, dacă Marcel Cozia Vresan îl amăgea atât de frumos pe Carie, atunci înseamnă că micul bard e apreciat doar de câteva studente naive, care încă mai visează la Ducani Frumoşi. Îmi pare rău. Măcar pentru constanţa infatuării exagerate merită şi Carie un linguşitor precum cel parodiat de M. Cozia Vresin. Dar, de...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Anonim destept,
Nu fi deceptionat, ca-ci Marele Geniu merita sa aiba astfel de lingai, chiar si-n parodie. Nu-i frange iluzia, nu-i matura si ultima speranta. E nedrept, stiu. Poate, peste ani, cand va ajunge sa-i numere copiii cartile scrise, le va povesti la ceas de seara, langa un semineu frumos luminat cu beculete colorate, ce tinerete stralucitoare a avut si cat de adulat a fost!
anonim 3

Anonim spunea...

din graba am scris "caci" dezlegat
scuze
anonim 3

Anonim spunea...

E jenant acest Carie - şi mai mult ca sigur nu-şi dă încă seama de această penibilitate strigătoare la cer (unde îşi închipuie că s-ar situa, pe lângă hergheliile de cai verzulii, poetul, dramaturgul, eseistul, criticul şi christicul Carie). Dar, pe de altă parte, mă gândesc că acest blog este ceva absolut fabulos: n-am mai pomenit atâta egolatrie nici măcar (dacă vă vine a crede!) pe blogu' Bardului. Ducaniada e un fenomen care dăunează grav plictiselii.

Anonim spunea...

Anonim 3,
Nu are rost să te scuzi pentru un fleac. Fiecare dintre noi greşeşte. E în logica firii. Numai suprafirescul fluture de şoapte Carie nu poate călca pe bec. Pentru că s-ar curenta. Eu de-abia aştept noile creaţii ale acestui Bard jr. (ne-a scris că e într-o formă de zile mari!). Anticipez deja primele versuri:
"Benzina se scumpeşte,
Elodia trăieşte,
Metafora e-n mine,
Căci la mine ţine!"

Anonim spunea...

Va dati seama ca Micul Print are 80 de comentarii numai in doua zile, numai pentru faptul ca si-a anunat aparitia unui nou volum senzational de dramaturgie?
Asteptam cu mare interes, peste doua saptamani, un nou volum de poezie, sau, de ce nu, de eseistica, pe care sa-l incadreze cu succes intr-o noua sfera, mult mai tare si mai mare / sa ne dea s'-o dezlegare / sa crapam de ciuda-n soare.
(aceste versuri vor vedea tiparul, probabil, pe noul volum al poetului)
anonim 3

Liv spunea...

anonim,
din păcate n-am avut vreme să-mi concentrez atenţia asupra geniului. Mîine plec în concediu şi timp de o săptămînă îmi va lipsi "duncaniada". Din motivul ăsta, am avut ceva mai mult de lucru azi.

Vorbim peste o săptămână,

Anonim spunea...

Numai o carte?! Îl subestimezi pe genialu'. În două săptămâni, Carie e în stare să scrie o trilogie. Şi eventual şi ediţia a doua, revizuită.

Anonim spunea...

Liv,
Sper să ai parte de un concediu grozav. De-abia aştept regăsirea la focul purificator al genialului Ducan! Îţi doresc toate cele bune!

P.S.: Cum ar fi să dai peste Carie acolo unde pleci?!
Ba nu, scuză-mă, e imposibilă întâlnirea cu Carie, doar nu pleci în Olimp!

Liv spunea...

Anonim, am senzaţia că şi anonim 3 vresin va pleca la mare exact în acelaşi timp şi loc cu mine.

Ai grijă cu geniul.

Reluăm legătura peste o săptămînă.

Anonim spunea...

Voi fi aici.
Eu nu pot pleca în concediu. Nu intenţionez să-l părăsesc pe Carie. Poate am noroc şi va mai posta totuşi ceva, de acolo, din Olimpul tuturor veleitarilor!

Liv spunea...

anonim,
darie e peste tot. n-am cum să fug de el. partea cea mai bună din mine i se datorează!

trebuie să plec. ţinem legătura.

o săptămînă frumoasă şi ţie

Liviu Iancu

Anonim69 spunea...

Ducan MacLeod.
There can be only one Anonim.

Anonim spunea...

anonim69,

Mult prea puţin. Nu uita că acesta este blogul unui intelectual ieşit din comun. N-ai ţinut cont de amănuntul acesta. Poate încă nu conştientizezi, dar Carie înseamnă istoria literaturii. Aşa că revizuieşte-ţi atitudinea şi mai încearcă o dată. De data asta, să fie aşa cum trebuie.

Anonim spunea...

N-am sesizat decât de-abia acum absenţa nejustificată a unuia dintre cei mai valoroşi poeţi contemporani din lista nominalizaţilor de la sondajul gândit de Carie: chiar micul Geniu, mândria ducanilor! Carie, cum de te-ai omis?! Impardonabilă gafă!
Şi, dragul meu Carie, nu e nici un poet Ion HorIa, ci Ion HorEa, băi, loază! O faci pe deşteptul, dar ai multe, foarte multe lacune.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Carie se dovedeşte şi un individ fără caracter; face băşcălie de publicaţiile lui Vadim, dar n-a ezitat mai demult să-i trimită Tribunului un volum propriu, cu o dedicaţie mai mult decât elogioasă, ştiut fiind faptul că în revista "România Mare" fiinţează rubrica "Eveniment editorial", unde, dacă dedicaţia pentru Tribun e "adecvată", îţi vezi coperta cărţii! Mereu moralul Carie i-a scris şi el Tribunului ceea ce acesta vroia să citească, iar cartea (nu mai ştiu care) a ajuns în "România Mare". Acum, Carie o face pe grozavul...

Pornoşaguri

Azi, în Cişmigiu l-am remarcat ca prim-balerin discret pe Grid Modorcea, care trecea. Dar nu trecea oricum, ci fluturând, aproape cu avânt Tricolorul lui Vadim Tudor! Am rămas nu şocat, ci cu un ochi plângând şi cu celălalt râzând. Acest gen de ziar nu se citeşte în public. Eventual, dacă îl cumperi trebuie să îl doseşti iute sub haină şi să îl citeşti acasa. E prea intim. Se citeşte ca revistele porno, în intimitate. Rog autorităţile să sancţioneze pe toţi cei care citesc ziarul Tricolorul în parc, precum şi sora lui mai mare, revista România Mare, pentru exhibiţionism. Aşa ceva nu se poate! Eu înţeleg că pornografia va omorî mafia, dar, vai, ea o dezvoltă, o perpetuează.

Darie Ducan

Dar vezi, măi Carie, cât de imprevizibilă e viaţa asta?! Cândva, i-ai scris o dedicaţie generoasă conducătorului acestor gazete!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim69 spunea...

Oameni buni, nu e numai vina lui Belizarie!
(Intervin si eu ca doamna Maria in reclama la detergenti. "Oameni buni, nu e numai vina ei! De vina e apa dura, au scris si-n ziar!")

De ce-l copiaza el pe paunescu? Pentru ca vede ca e bine sa fii paunescu in tara asta. E senator, doarme cat vrea, justitia ii da voie la toata familia sa calce pe cine vrea. In plus, toti taximetristii, toti peter imre, toate pesedistele, toata patriotzimea protocronista il are la inima. Flegmele de la revolutie s-au uscat.

E bine deci sa faci versuri ca pe vremea lui Conachi, sa fii nesimtit, agresiv, gras, sa-ti dai ochii peste cap langa placute comemorative etc.

E rau in schimb sa fii Cartarescu. "Cine e Elena Vladareanu?", zice Carie. E rau sa fii Razvan Radulescu sau T.O. Bobe. Etc.

Apa dura din tzara asta e de vina!

Am mai merita si niste tineri regizori care sa faca filme cu daci si legionari, vreun tanar pictor balashist care sa-i faca portrete lui Nastase...

Anonim spunea...

Doamne, frustrat poţi să fi anonim 69! În sfârşit ai găsit o tribună pentru dejecţii. Sper ca dl. Darie să fie suficient de deştept să nu-ţi răspundă.

Anonim69 spunea...

Ups. Inseamna ca o sa-mi raspunda :)

Anonim spunea...

Ei, aşa mai vii de-acasă, stimate anonim 69! Aşa e, Carie vrea să fie sosia lui Păunescu - ştie foarte bine că Bardul nu are statutul de belfer pentru poeziile sale, ci pentru autoritatea sa, obţinută prin temenele peste temenele.
Carie, mă mir că nu te-ai gândit până acum să faci un imn pentru Chimica Târnăveni, echipa de futbol din oraşul care te-a dat ţării?! Te-ar adora şi microbiştii, ai avea de câştigat! Uite, Păunescu, pe care îl copiezi excitat, ca pe un număr de telefon de la matrimoniale, şi-a legat numele şi prozodia de Universitatea Craiova şi Rapid. Tu de ce nu faci un imn pentru Chimica?!
"Ascultaţi ce zice Sucă:
Chimica nu e pe ducă!"

Anonim69 spunea...

Eu astept de la Darie Ducan o reactie FERMA in contra expozitiei SCANDALOASE organizate de ICR la New York pe banii contribuabilui, expozitia plina de FALUSURI PUTUROASE si simboluri NAZISTE. Neaparat sa scrie patapievici cu litera mica. Pleeeaaaaaase. Alti fraieri cum au putut sa se indigneze?