miercuri, 18 iunie 2008

Fructiera locală

Apoliticul Traian Băsescu, evident, în stilul său personal, încă nebrevetat, a avut impertinenţa de a susţine un candidat la primăria Bucureştilor. Întâmplător pe cel al partidului- flaşnetă. Normal, bucureştenii au acţionat invers datorită campaniei electorale murdare a remorcaţilor băsescieni. Atacuri la familie, cântecul vechi cu mineriadele, cârca lui Iliescu, vechi trucuri de scamatori făcuţi peste noapte şi puşi în candidatura pentru funcţii în urma tragerii la sorţi. Blaga s-a considerat un om dintr-o bucată, dar ajutorul lui Băsescu, făcându-l din două bucăţi, l-a făcut automat să transpire sub sabia lui Damocles a adeveririi sondajelor. A pierdut pentru că s-a lăsat umbrit de aripa găinii. Pe când Sorin Oprescu, rebelul, fiul rătăcitor al PSD, a ieşit de sub aripa acestuia, sau a mimat ieşirea pentru a câştiga. Fie că a mimat schisma cu PSD, fie că nu, i-a reuşit de minune, cu inteligenţă şi forţă. Nu mizez eu pe marea sa independenţă, dar pe competenţa sa sigur, dar totuşi mai puţin ca pe voinţa sa. Oricum şi insistenţa, patima de a deveni primar l-a făcut pe Oprescu să chiar devină. Întrebarea e cât va rămâne independent? Ar fi păcat să îşi tempereze rebeliunea. Dacă ar fi aşa ne-ar lătra bordurile vagaboande şi câinii de marmură vor fi plantaţi pe trotuar. E mai bună, deci, o singură bucată, două jumătăţi lipite ascund miezul şi fructul se vede doar în exterior, fals, de nevotat.

Darie Ducan

3 comentarii:

Anonim spunea...

hi..scurt si la obiect,politica cum o invarti cu o sucesti tot in picioare sta..asta e:))(veronica)

popescu spunea...

Dragul meu poetel, pentru tine mineriadele or fi un cantec vechi, nu insa si pentru cei care le-au trait. Daca ai fi fost printre cei care au primit cate una in scafarlie de la minerii montati de vulpoiul de iliescu, cred ca ai fi gandit altfel. Constat ca imbecilitatea ta e dublata de o sete de parvenire care te face sa pupi funduri PSD-iste cum e si cel al lui Oprescu disimulat sub mantaua independentei, pe langa fundul lui paunescu, reciclat din ceausist in PSD-ist. Nu esti decat un dinu paturica al timpurilor noastre, unul cu veleitati poetice. esti jalnic, tovarase.

popescu spunea...

Cred ca ai fi in stare sa saruti si fundul lui c. v. tudor, ca si el e mare poet ca paunescu al tau. N-o faci pentru ca PRM-ul pierde din ce in ce mai mult teren politic, deci n-ai avea nimic de castigat. Nu-ti face griji, s-ar putea ca in curand, ca sa nu dispara din peisajul politic, PRM-ul sa fuzioneze cu PSD. Atunci vei mai avea de pupat un fund de mare poet politruc, oportunist si cameleonic si, pe deasupra, si paranoic, si anume fundul lui v. c. tudor, care se framanta, probabil, nerabdator in asteptarea limbilor tale.