duminică, 8 iunie 2008

Digestia morală

Într-o şcoală generală din România(dacă ar fi numai una!),absolvenţii clasei a VIII-a sunt puşi, datorită lipsei fondurilor financiare ale instituţiei de învăţământ, să îşi cumpere din banii lor cărţile care le vor servi ca premii. Apoi, cu bucurie, în faţa tuturor trebuie să le şi primească, să le citească cu încântare, căci le-au meritat. Au trudit pentru ele ca elevi. Şi şcoala românească apreciază mult asta, respectă întrutotul. Un astfel de dialog care arată paragina sistemului educaţional de la noi,purtat între un elev şi un profesor vă puteţi închipui?
-Elevi, să aduceţi bani pentru cărţile pe care le veţi primi ca premii!
-Da,dar să ne daţi şi dumneavoastră bani de flori...
Trist. Revoltător.Umilitor. Cinic. Le transmit acelor profesori, pe care întâmplător îi cunosc faptul că mă ofer personal, în cazul în care voi fi contactat de către dânşii, să donez eu cărţi pentru premianţii clasei a opta în anii care vor veni. Măcar aşa, pentru digestia morală a acestei ţări.

Darie Ducan

12 comentarii:

Anonim spunea...

vezi şi tu ce faci cu virgulele alea, că nu se mai înţelege dinimic dintr-un text oricum vraişte.

Anonim spunea...

nimic adică.

Anonim spunea...

"cărţile CARE le vor servi ca premii.". filolog, aşa-i? vai şi-amar! tu ai auzit, măcar tangenţial, de ideea de complement direct în acuzativ?

Darie Ducan spunea...

Draga Anonim,

"Cărţile care le vor servi ca premii" e corect.Mai citeşte şi dumneata. Nu sunt Tăriceanu. Cărţile le vor servi lor ca premii, nu ei pe ele....în fine,mersi de grijă!

mihai viteazu spunea...

o, da, fix cartile tale o duca la educarea tineretului. tu te-auzi cand vorbesti?

Anonim spunea...

Mihai Viteazu, ţie nu ţi-a fost tăiat capul pe/la Câmpia Turzii? Darie are dreptate!

Darie Ducan spunea...

Mihai Viteazu(fara l,evident),

Vor ajuta mai mult decat imbecila gargara a ta! In orice caz.

Anonim,

Indiferenta este George Basta!

mihai viteazu spunea...

Exact amice, nu am pus "l" din ignoranta, evident, sau poate din invidie nespusa pe marele tau talent creator. Esti chiar praf daca ai impresia ca poeziile tale troglodite sunt bune la ceva. Wake up!

Anonim spunea...

E uşor a te da Mihai Viteazu,
Când ţie doar una-ţi place,
Din câte s-au scris pe lume:
"La o sută de capace."

mihai viteazu spunea...

vai conflictul a degenarat intr-o sangeroasa lupta in rime. cine a invatat si catelus cu paru' cret are un bonus, cine stie sa faca tropi primeste un pupic de la darie! nedorind un pupic de la darie, ma rezum la un haiku: esti prost.

Darie Ducan spunea...

Darie Ducan nu pupa animale,
semnat Darie DUCAN

popescu spunea...

Care-i problema, nu ti se vand cartile de ai ajuns sa le donezi scolilor? Ca presupun ca te oferi sa donezi acelei scoli cartile scrise de tine. E imoral sa imbacsesti mintile crude ale copiilor cu hectarele tale de productii inepte.