joi, 3 aprilie 2008

Aforisme politice actuale


Alea jacta fest !
(Nato)


România a devenit un fel de hotel-Nato, un hotel mai mult room-service decât hotel! La robineţii din băile camerelor de hotel curge axă ruptă!

*

În toată ţara se simte un strident miros de viol. Sau s-a lăsat?


*

Atât de aproape e acest summit de el încât V. Putin poate veni în şlapi, pe plajă, iese pe poarta din spate a grădinii. Nu Ghetsimani, el se roagă la gaz!


*

Preşedinţii Traian Băsescu şi G.Bush ( George Tufiş) s-au întâlnit pe bitch-ul de la Neptun, să discute. Ce trist, chiar au vrut să ne arate ce plajă suntem?

*
Bush, dacă e Tufiş, a fost dus pe plajă. Băsescu,dacă e marinar, la fel. Nu se ştie cine îşi face treburile în celălalt. E reciprocă?

*

Rusia e aşteptată la acest joc de şah mondial precum omida care a ameninţat pomul din lemnul căruia au fost făcute piesele acestui sport mai degrabă al intereselor decât al minţii.

*

Totul e ca acest summit să ne lase gravizi, ca să-i oblige la pensie alimentară.

*
Avioanele care aduc demnitarii, Air Force One cu precădere, au formă de organ sexual masculin. Şi totuşi ce virgină pare România de azi când există o complicitate între toţi şi toţi îşi fac cu ochiul.

*

Carisma lui Băsescu l-a făcut sentimental pe Bush, la sfârşit de mandat, au ajuns la ţărm împreună. La Neptun. Da, adică la malul unui lac rusesc.

*

Nu ar fi stricat ca administraţia prezidenţială să pună tribunele celor doi preşedinţi pe un bunker lăsat pe malul mării, antirusesc, şi acolo să fi spus G.Bush că „ Federaţia Rusă nu ne e duşman!”

*

Rusia e pionul cel mai important pentru că pe lângă tendinţele sale încă imperialiste, e foarte imprevizibilă.

*

Serviciile secrete şi-au dat seama că noi nu suntem capabili de terorism. Noi dăm cu chiftele cel mult. Şi, ca să nu i se simtă lipsa, să nu cumva să nu i se facă simţită sula în coastele noastre, au luat cu japca niscaiva demonstranţi arhipaşnici. Nici să protestăm n-avem voie într-o ţară democratică. Lovitură de teatru democraţiei. Dar drepturile omului sunt sfinte. Ale cărui om?

*

Acest summit e Cina cea de taină cu taina ştiută dinainte!

*

Bucureştiul e zilele astea un nas atât de sus ridicat că nu i-ar da voie nici lui Bucur ciobanul să intre în el şi să-l întemeieze. Sunt treburi mai importante!


*
Marea partidă de şah. Noi? Noi cel mult dăm fân calului de şah al unei părţi! Hă! Hă! Hă!

*

Lui G.Bush i-a plăcut mult îngheţata românească. Să nu fie ăsta un semn al crispării noastre şi al provincialismului nostru organizatoric din prezilele începerii acestui muşuroi?

*

Propun ca zilele astea, cât ţine summitul, toată pâinea să se vândă numai firimituri! Aşa, simbolic!

*

Ce fac ăştia? Pansează axa!

*

„Vladimir Putin este aşteptat la Bucureşti”(Presa) Am trăit s-o văd şi pe asta, să-i aşteptăm pe ruşi.

*

Maşini blindate cu geamuri fumurii. Ăştia sigur aduc pacea!

*

Orice orgie politică e văzută de unii ca o imensă plăcere iar de alţii ca un sadism. Macedonia, nu plânge! Grecia, dă-i măcar batiste!

*
Tot ce se trage din summit ţări mici mănâncă!

*

Niciun tratat internaţional nu face cât o tăcere între doi preşedinţi.

*

Urmările summitului nu sunt de la undiţă la potolirea foamei cu peşte, ci de la undiţă abia la punerea cârligului. Peştii sunt dresaţi,evident.

*

Bucureştiul e acum oraşul cu o aşa crispată pace încât se ridează liniştea şi-mbătrâneşte spectrul.
*

Prevăd că zarurile vor fi aruncate(deşi au fost deja!) şi, până să cadă, li se vor finisa automat colţurile şi vor deveni bile, să cadă bine cam oricum. Alea jacta fest !


Darie Ducan

17 comentarii:

Liv spunea...

Tu ai inteles macar asa, in mare, care e ideea cu NATO asta? Sau, in lipsa de teme, ataci intruna subiectul asta, care ti se pare presant si important. E normal tot ce se intimpla zilele astea in Bucuresti si e bine din toate punctele de vedere ca summit-ul asta are loc aici. Gindesti ca un comunist batrin si marginit, ca un contabil de la CAP, dintr-un sat botosanean. Daca ramii doar la scornirea de poezii stupide, cititorul poate remarca doar ca esti netalentat. De ce vrei tu sa arati cu tot dinadinsul ca esti si batut in cap, abordind intens teme despre care n-ai habar?

Liv spunea...

La virsta ta ar trebui sa ai alte preocupari, nu sa incerci sa ataci lucruri pe care nu le intelegi deloc. Am incercat sa inteleg, citind ce scrii, daca esti "de dreapta" sau "de stinga". N-am ajuns la nici o concluzie, si-am inteles intr-un tirziu ca in domeniul asta, al conceptiilor politice, esti de-a-mpulea. Incerci sa pari matur si preocupat de soarta politica a tarii din teribilism, dar scriind toate astea nu devii teribil, ci penibil.

profesorul spunea...

Liv,

Asta e părerea ta de imbecil,iartă-mă că ţi-o spun aşa direct. Dacă scrie aşa prost de ce revii în blog? De ce reciteşti? Sau eşti masochist. Eşti Gică contra,zero barat. Bravo lui Darie că nu îţi mai răspunde,cum a zis. Mărginit eşti tu,de fapt nu, că prostia e nemărginită!

Liv spunea...

Bravo, profesore!
Daca esti intr-adevar profesor, iti meriti salariul!

profesorul spunea...

Liv,

Asta nu e problema ta. Numai un nătărău acuză fără să cunoască. Nici nu mă cunoşti ca profesor,dar mă judeci. Aşa faci şi cu Darie. De aceea oamenii de idei sunt trataţi în ţara asta aşa fiindcă există mulţi pungaşi de ăştia ca tine, ziaristu'lu peşte!

Ai verificat din trei surse?

Liv spunea...

Profesore, nu e nevoie sa verifici din trei surse pentru a avea certitudinea ca cineva scrie prost. Trebuie doar sa fi citit ceva in viata si sa ai bun simt. Nu e greu. Incearca. Si crede-ma, oamenii de idei nu sint tratati rau in tara asta. Paunescu a trait excelent si nici acum nu moare de foame. Cartarescu, Patapievici, Plesu, Liiceanu, CTP, Dinescu etc., traiesc foarte bine.
Eu il atac pe Darie din perspectiva pe care si-a asumat-o singur, aceea de scriitor si de speranta a literaturii. Altminteri, nu scrie nici mai bine, nici mai prost decit restul lumii. E un student de nota 7, si asta nu e rau deloc.
Gindeste-te, profesore, ca oameni ca tine ii fac mult mai mult rau decit mine, laudindu-l pentru niste ineptii. Nu-l faci mai bun asa, dar reusesti sa-i bagi in cap faptul ca e bun, ca a ajuns la un nivel inalt, si asta il poate distruge. Va ramine la nivelul asta, si asta inseamna foarte putin pentru un scriitor. Va fi unul mediocru. Oameni ca tine au incurajat cindva actualii ratati de prin barurile scriitorilor. Toti se cred genii si toti fredoneaza acelasi refren imbecil, si anume ca zborul lor a fost frinat de invidiile confratilor.
Gindeste-te bine, profesore, si daca tu chiar crezi cu adevarat ca Darie scrie bine, ia-i apararea in continuare. N-am vrut sa te jignesc, nu te cunosc si nu stiu ce fel de profesor esti. Dar daca tinarul Darie are ceva de invatat, nu in felul asta trebuie sa invete.

magda spunea...

Imi place ca aceste aforisme nu sunt nici foarte in bascalie,dar nici lipsite de seriozitate. Au mult umor, asta e clar!

Anonim spunea...

D-le Liv, aţi folosit cuvântul "de-a-mpulea". De la nivelul piciorului broaştei nici nu mă puteam aştepta la altceva.Fie-vă invidia uşoară!

Anonim spunea...

Liv, eşti ziarist? Săracu ziar la care lucrezi,sau poate că distribui ziarul la ...STOPURI!E bine şi aşa!

antonia rusu spunea...

Ce tare esti! As vrea sa ne cunoastem,poete,avem varste apropiate. Sunt studentă la ştiinţe politice şi îmi place cum abordezi chestiuni politice. Fără rigoare,dar cu o vedere justă de multe ori. Vizionarule!

Darie Ducan spunea...

Profesore,Magda,Anonim,

Vă mulţumesc că mă apăraţi ca linia întâi. Complexele unora îi dor atât de tare încât persistă. Săracii,mi-e milă,chiar îmi e milă!


Antonia Rusu,

Nu sunt eu omul care să accepte întâlniri dubioase,dar mă bucur că cineva de la politice mă apreciază.

cu bine,tuturor!

Liv spunea...

Acelasi refren. Daca cineva te critica, e invidios. Nu te gindesti nici o secunda ca poate textul e prost.
Sint si oameni care scriu excelent. Pot sa dau zeci de exemple. Pe asta de ce nu sint invidios, si de ce spun despre el ca scrie exelent si cu o eleganta pe care n-am prea intinit-o la altii?

http://www.businessmagazin.ro/opinii/pistolul-lui-cehov.html?5544;2507663

http://www.businessmagazin.ro/opinii/elogiul-balastierei.html?5544;1006844

ioana spunea...

Dragă Darie,

Fă abstracţie de Liv. E cu minus!
Îmi plac foarte tare ideile tale lapidare despre summit. Îmi place că laşi să se subînţeleagă mai multe decât spui!
Te pup! Baftă în continuare!

Darie Ducan spunea...

Ioana,

Mă bucur. Mă bucur că există oameni de partea mea când se găsesc şi maliţioşi impotenţi.Ioana, eşti nouă prin blog,te mai aştept. Bine ai venit in casa mea. Simte-te ca acasa!

Anonim spunea...

hi...ce pacat ca nu inteleg dedesupturile,dar ti-am citit din poezii,am ascultat joe dassin...m-am simtit ca acasa:)))(veronica)

Darie Ducan spunea...

Veronica,
Mă bucur că te-ai simţit ca acasă. Ăsta e complimentul maxim. Se întoarce...

Anonim spunea...

HI...este cu dus si intors:)))))))))(veronica)